Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Артисти от МДТ „Константин Кисимов“ започват поредица от срещи с ученици

  15.03.2022 09:24
Артисти от МДТ „Константин Кисимов“ започват поредица от срещи с ученици

Поредица от вдъхновяващи среща с ученици във Велико Търново започват младите артисти от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. До края на март по повод Международния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март, те ще гостуват в три училища в старата столица. Основна цел на инициативата е учениците да се запознаят с млади вдъхновяващи личности, които да ги мотивират да следват мечтите си. Новите лица на театъра Никол Байчева, Боян Фърцов  и Кирил Милушев са красив пример за свободен дух, талант и желание да се развиват в град Велико Търново.

Творческите срещи започват на 18 март в Американски колеж „Аркус“, където актьорите ще гостуват на ученици от 9 и 10 клас. На 23 и 24 март младите артисти ще гостуват на седмокласници от най-голямото училище в област Велико Търново - СУ „Емилиян Станев“. На 28 март Никол Байчева, Боян Фърцов  и Кирил Милушев ще разговарят за магията на театъра и с ученици от 7 клас на ОУ „Бачо Киро“.

В празничния месец март във фоайето на театъра ще бъде подредена изложбата с винилни платна „125 години от рождението на Константин Кисимов”. Върху тях могат да се видят архивни фотоси и документи, свързани с живота и творческия път на великия актьор. Сред тях има портрети и скици, които се съхраняват в частни колекции, както и снимки от архива на Народния театър „Иван Вазов” - София. От Регионалния исторически музей в старата столица също са предоставили фотоси, които се показват за първи път пред търновската общественост. Експозицията е подготвена от МДТ съвместно с Общината, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” и Народен театър „Иван Вазов”.

Кулминацията на честванията за 125-годишнината от рождението на Константин Кисимов ще е през април, тъй като на 16-и е рождената дата на известния великотърновски актьор. През годините той е създал на театралната сцена незабравими образи от нашата и световната драматургия. Още две знакови годишнини ще отбележи през 2022 г. екипът на МДТ - 70 г. от създаването на професионален драматичен театър във Велико Търново и 50 г. от откриването на музикално-драматичния театър. 


Ключови думи
МДТ К. Кисимов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати