Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

12-годишните баскетболисти на „Локомотив” с две категорични победи

  06.12.2021 15:45
12-годишните баскетболисти на „Локомотив” с две категорични победи

12-годишните баскетболисти на „Локомотив” постигнаха две категорични победи във втория турнир от първенството, който се изигра в Павликени. Домакините имат отбор в тази възраст за първи път и това е добър знак за разширяването на баскетболната географска карта. В първия турнир „локомотивци” почиваха, така че за тях това беше и старт за новия сезон. Направиха го с нови екипи с логото на спонсора HMI.

Момчетата, водени от треньорката си Маринела Агаларева и пом. треньора Митко Тончев, постигнаха две убедителни победи над домакините от „Росица” (Павликени) и над „Шампион” (Плевен). В игра влязоха всички момчета и съм доволна от абсолютно всички, защото показаха голямо желание и се бориха за всяка топка. Направиха два страхотни мача, раздадоха се и в нападение, и в защита, и заслужено победиха. Виждам израстване и това най-много ни радва с колегата Тончев, коментира представянето на момчетата Маринела Агаларева.

За „Локо” играха Йордан Александров, Иво Бончев, Димитър Николаев, Александър Димитров, Калоян Димитров, Борис Кирилов, Виктор Пъшев, Мартин Велизаров, Стелиан Минков, Христо Христов, Кристиан Владимиров, Владимир Христов, Габриел Антонов, Кирил Попов, Йордан Йорданов. Следващият турнир за тази възраст е на 19 декември.

Същите момчета с малко попълнения от по-големи играчи, са в основата и на отбора, който се представя в първенството на 13-годишните. „Локо” за първи път играе в тази възрастова група. Все още сме малки в сравнение със съперниците, но пък срещу по-големите нашите се обиграват и учат по-бързо, смята Агаларева. Досега в тази група са изиграни два турнира, като равносметката на „локомотивци” е загуби от „Етър” (ВТ), „Чардафон” (Гб) и „Чавдар” (Троян) и победа над „Раковски” (Севлиево).


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати