Неделя, 22 Май 2022
            
Горна Оряховица Други

АнтиСПИН кампания „Животът е безценен“ организираха младите червенокръстци от СУ „Вичо Грънчаров“

  02.12.2021 16:50
АнтиСПИН кампания „Животът е безценен“ организираха младите червенокръстци от СУ „Вичо Грънчаров“

Във връзка със световния ден за борба със СПИН 1 декември, Ученическият съвет и доброволците от Българския младежки червен кръст в СУ „Вичо Грънчаров“ проведоха антиСПИН кампания под мотото „Животът е безценен”. Младите червенокръстци раздаваха рекламни материали и образоваха по темата „Всичко, което трябва да знаем за ХИВ/СПИН“. 

Сексуалното и репродуктивното здраве са тези аспекти, които ни позволяват да сме щастливи в интимните си отношения, да изградим здрави семейни отношения, да имаме деца и да бъдем добри родители, казват доброволците.

Седмицата от 29.11. до 01.12. е седмица на инициативи, които имат за цел да се подобри информираността на учениците от прогимназиалните и гимназиалните класове за начините на заразяване с ХИВ и възможностите за избягване на рисково поведение. Целта е да се привлече вниманието им върху последствията от епидемията. В кампанията взе участие и медицинското лице на СУ „Вичо Грънчаров“ Жанета Николаева.

В периода на кампанията се проведоха образователни лекции със събеседване, мултимедийни презентации на тема ,,СПИН и сексуално предавани инфекции” с ученици от гимназиален етап. Участниците проектираха и изработиха агитационни табла, информационни материали и подготвиха кампанията „Ние сме ЗА превенция на ХИВ”, която се проведе на 01.12.2021г. във фоайето на училището. Целта е изграждане на положително отношение на участниците към здравето и възприемането му като лична ценност, да се усвоят знания за болести, предавани по полов път – причинители, начини на заразяване, симптоми и превенция. Да се получат знания за хигиенни правила на поведение, както и за контрацепцията – предпазването от нежелана бременност.

Кампанията е насочена към младите хора, с идеята за повишаване на сексуалната култура. Посланията на кампанията през 2021 година са „Предпазвайте се! Използвайте презервативи! Бъдете отговорни и модерни!“.


Ключови думи
БМЧК СУ Вичо Грънчаров СПИН
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати