Неделя, 23 Яну 2022
            
Горна Оряховица Други

Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ се включиха в кампанията за намаляване жертвите на пътя

  24.10.2021 14:54
Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ се включиха в кампанията за намаляване жертвите на пътя

Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ и класните им ръководители Даниела Велчева и Десислава Бейска се включиха в кампанията за намаляване на травматизма по пътищата. Дейността е в рамките на дните на безопасността на ROADPOL и цели намаляване на  пътнотранспортните произшествия.

Полицаи от РУ на МВР в Горна Оряховица бяха гости на малчуганите от нашето училище. Присъствието на униформените служители предизвика много вълнения и интерес. Полицаите проведоха беседа по пътна безопасност, като фокусираха вниманието на учениците към задълженията им да спазват правилата за движение на пътя. Нагледно припомниха правилните места и начините за пресичане на пътното платно при движение в града, както и местата за безопасна игра и отдих, като използваха пътните знаци и "работещ" светофар, с които разполага училището.

По интересен и достъпен начин запознаха децата с професията на полицая, с динамичното си ежедневие, с особеностите на полицейската униформа и най-важните полицейски атрибути – нагръден полицейски знак, стоп-палка, радиостанция, бронезащитна жилетка, защитна каска, електрошокова палка, "истински" патрони и предпазен щит. Всяко едно от децата имаше възможност да се докосне до тях и поне за малко да се почувства част от полицейските сили. Истински фурор предизвика възможността учениците да седнат в полицейската кола и сами да пускат светлинно-звуковия ѝ сигнал, задаваха много въпроси и споделяха свои наблюдения. Третокласниците и полицаите се разделиха се с обещание за нови срещи.

 


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров безопасност на пътя
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати