Понеделник, 14 Фев 2022
            
Велико Търново Общество

Обновиха Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни с умствена изостаналост в Церова кория

  11.11.2021 12:32
Обновиха Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни с умствена изостаналост в Церова кория

В началото на месец ноември приключи изпълнението на ремонтните дейности по Проект „Реновиране и модернизация на материалната база на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост – с. Церова кория“,  финансиран от Фонд „Социална закрила към Министерство на труда и социалната политика.

За реализацията на проекта бяха осигурени средства в размер на 49 709.50  лв. Половината от сумата (24 854.75 лв.) са безвъзмездна финансова помощ, предоставена от страна на Фонд „Социална закрила“, а останалата част е собственият финансов принос на Община Велико Търново.

В изпълнение на проекта бяха обновени и модернизирани общите части и помещения на сградата на социалната услуга, в т. ч. коридори, фоайета, трапезария, всекидневна, санитарни възли. На входа се изгради рампа за инвалидни колички, което позволи безпроблемния достъп до сградата на хората с увреждания и затруднения в придвижването. Извършени са частична подмяна и реновиране на покривната конструкция на сградата; обновяване на електрическата, ВиК и отоплителната инсталации; подмяна на съществуващите конвенционални осветителни тела с LED осветление.

Реализацията на проекта допринесе както за подобряване на материалната база, така и за повишаване качеството на услугите, предоставяни от Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост – с. Церова кория. Осигурена е по-уютна, комфортна и достъпна жилищна среда за 14 потребители, настанени в социалната услуга. Улесни се процеса по поддържане на високо ниво на хигиена в сградата. В резултат от изпълнение на проекта, се очаква да се оптимизират текущите експлоатационни разходи за обслужване на социалната услуга.


Ключови думи
Център за настаняване от семеен тип Церова кория
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати