Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Ученик от СУ „Георги Измирлиев“ спечели в националния конкурс „Времена и будители“

  02.11.2021 11:20
Ученик от СУ „Георги Измирлиев“ спечели в националния конкурс „Времена и будители“

Павел Люцов от горнооряховското СУ „Георги Измирлиев“ спечели първо място в третото издание на Националния конкурс „Времена и будители“. Павел грабна победата в модула „Мултимедийна презентация“, в която се надпреварва с 82 проекта на участници от цялата страна.

В същата категория третото място спечелиха Десислав Христов и Надежда Кочева от ПГТ „Д-р Васил Берон” – Велико Търново.

Над 200 ученици се състезаваха в конкурса. Той се организира от Национален музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово. Тази година състезанието е посветено на 145 години от Априлското въстание и участието на български учители в него.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на децата към историческата памет, да стимулира техния интерес да откриват и възраждат личности и събития, които предизвикват национална гордост.

Учениците се състезаваха в два модула – изработване на постери и създаване на мултимедийна презентация. За конкурса са изпратени 56 постера и 83 мултимедийни презентации, съобщават организаторите от Националния музей на образованието (НМО).

Материалите на децата показват задълбочено и старателно отношение, работа с различни исторически източници. От постерите и презентациите се получава пълна и добре илюстрирана картина за участието на учители и просветни дейци в подготовката и провеждането на Априлското въстание, коментират от НМО./ сн. МОН


Ключови думи
Павел Люцов СУ "Георги Измирлиев" Времена и будители
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати