Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболният „Локомотив” постигна първата си победа за сезона

  01.11.2021 15:29
Баскетболният „Локомотив” постигна първата си победа за сезона

Първи успех постигна баскетболният „Локомотив” в новото първенство на „А” група Център. Горнооряховските „железничари” се наложиха над „Дунав” (Русе) в четвъртия кръг, на който бяха домакини.

„Бавни и яростни” (Плевен) и „Чавдар” (Троян) продължават гонитбата на върха в регион Център на ББЛ А група, като записаха убедителни четвърти поредни победи в днешните си мачове, които се проведоха в Горна Оряховица. Първи успех записа и домакинът „Локомотив”.
„Жеезничарите“ надвиха младоците от „Дунав” (Русе) с 63:53. За победата 15 точки реализира Фурууа Брендакс, 11 Данаил Киров и 10 Пеньо Нацкин. За младия състав на „Дунав” роденият през 2006 г. Теодор Трифонов се отчете с 12 точки, Асен Нейков с 10 и Виктор Благословинов с 9.
Шампионът в региона от миналия сезон „Бавни и яростни” надви новака „Вихър” от Айтос с 92:65. Отборът от Плевен започна да трупа разлика от самото начало и на почивката тя вече бе двуцифрена при 41:27. Авансът на тима достигна 31 точки след паузата, а последната четвърт започна при 71:47 в негова полза. До края играта бе сравнително равностойна, като Бавни и яростни нямаше проблем да задържи водачеството си и да спечели.
По 20 точки за успеха вкараха Максим Генов и Венцислав Георгиев (9 борби). Христо Ангелов се отчете със 17 точки и 8 борби, по 10 точки отбелязаха Петьо Колев и Константин Търновски. За Вихър над всички с 29 точки и 13 борби бе Стоян Милчев.
Чавдар Троян също не срещна затруднения в своя мач, като победи Чардафон със 78:48. Двата тима разчитаха основно на играта в подкошието през цялото първо полувреме. Баскетболистите на Лъчезар Диков обаче демонстрираха много висока успеваемост именно при стрелбата за две точки и благодарение на това и по-малкото си грешки, на почивката се откъснаха с 46:14. След паузата играта бе доста по-равностойна, като преди последната четвърт Чардафон намали за 34:62. В оставащото време обаче разликата отново надхвърли 30 точки и Чавдар спечели убедително.
Радослав Кочев завърши с 21 точки и 8 борби за победителите. Георги Бойнов наниза 12 точки, а по 11 - Камен Пенчев и Никола Цоневски (9 борби), а 10 точки добави Найден Миховски. За тима от Габрово единствено Христо Саркизов имаше двуцифрен актив, като отбеляза 10 точки.

Информация: https://www.basketball.bg/


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати