Събота, 21 Май 2022
            
Горна Оряховица Други

Горското в Горна Оряховица организира есенно залесяване с участието на ученици, родители и учители

  22.10.2021 16:58
Горското в Горна Оряховица организира есенно залесяване с участието на ученици, родители и учители

Третокласниците от горнооряховското СУ „Вичо Грънчаров“, както и техните родители и учители, участваха в открит урок по залесяване, организиран от ТП Държавно горско стопанство Горна Оряховица. Денят протече с много игри и подаръци за децата, а служителите на стопанството запознаха малките любители на природата с лесовъдската професия.

Учениците и техните родители се включиха в планираното за 2021 г. есенно залесяване на местността Божур поляна. Десетки контейнерни фиданки от Черен бор, произведени в горски разсадник „Джулюница“ към ДГС Горна Оряховица, бяха засети в предварително подготвени за целта места. Разсадникът е включен в списъка на горските разсадници с национално значение и е една от големите гордости на стопанството.

Това не е първият път, в който служителите на ДГС Горна Оряховица организират екологични инициативи с участието на ученици от СУ „Вичо Грънчаров“. Традицията продължава много години назад и след кратко прекъсване тази година бе възобновена. Учителите, учениците и техните родители са категорични, че ще участват в подобни прояви и в бъдеще, като планират още напролет да посетят горски разсадник „Джулюница“, за да се запознаят с разсадниковото производство.


Ключови думи
залесяване СУ Вичо Грънчаров ТП Държавно горско стопанство Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати