Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Ученици даряват книги на библиотеката на Езиковата гимназия във Велико Търново

  18.10.2021 12:41
Ученици даряват книги на библиотеката на Езиковата гимназия във Велико Търново

12-класничката Патрисия-Софи Борисова е първият дарител на библиотеката на Профилираната езикова гимназия във Велико Търново в кампанията „Купи една книга. Дари я на своето училище“. Тя се организира за втора поредна година от Асоциация "Българска книга" и е посветена на Деня на народните будители.

По време на миналогодишното й издание във фонда на библиотеката на ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" постъпиха повече от 25 книги. Георги Господинов и Петя Дубарова бяха сред авторите, на които заложиха учениците. 3 хитови заглавия на Касандра Клеър - „Град от пепел”, „Град от кости”, „Ангел с часовников механизъм”, също станаха част от книжната колекция на Езиковата гимназия.

2 книги дари днес и съученичката на Патрисия от паралелката с изучаване на английски и руски език Глория Георгиева. И двете девойки са активни участници във всички събития в училището още от 8 клас.

"С книга под ръка депресията стяга багажа на мига", така Патрисия-Софи обясни огромния си интерес към книгите. Освен пример за благородна постъпка,  дарителството е и предпоставка за създаване на богата библиотека с произведения, избрани от самите ученици. На корицата на всяка книга се поставя лист с информация за дарителя. За да се знае и помни, а идеята да се развива и популяризира.


Ключови думи
ПЕГ Асоциация "Българска книга"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати