Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Мартенско дърво украсиха в Езиковата гимназия във Велико Търново

  01.03.2021 12:39
Мартенско дърво украсиха в Езиковата гимназия във Велико Търново

Голямо мартенско дърво украсиха във фоайето на Профилираната езикова гимназия във Велико Търново представители на Ученическия съвет. Традицията е поставена преди десетилетия с идеята на дървото да има и ръчно направени красиви експонати. Тази година на дръвчето има повече от 100, а точно на входа е поставена и близо двуметрова мартеница. Бяло-червените символи ще останат във фоайето поне две седмици.
В навечерието на празника на Баба Марта дойде и новината, че единадесетокласничката Маринела Люцканова ще бъде посланик на Ирландия за един ден. В петък, 5 март, Маринела ще участва в работен обяд с ръководителя на дипломатическата мисия в София. Те ще обсъдят проект, по който Маринела работи заедно с Асоциацията на европейските журналисти, а седмица по-късно инициативата ще бъде представена на среща с вицепрезидента Илияна Йотова.
Маринела учи в паралелка с преподаване на английски и френски език, обича литературата и е носител на редица награди от престижни конкурси през последните години. Една от тях е от 2016 г. по програма Еразъм. Признанието да бъде посланик за един ден тя извоюва след участие в конкурса за есе, организиран миналия месец от посолството на Великобритания у нас и посветен на Международния ден на жената - 8 март.
По традиция право на участие имат само девойки на възраст от 14 до 18 години от цялата страна. 23 са отличените творби на тема, посветена на емоционалното състояние на хората от гледна точка на пандемията от коронавирус.
И още от гимназията: първият брой на електронния вестник "ПЕГ-гласът" е достъпен на сайта на училището www.ezikovavt.com.


Ключови думи
ПЕГ Маринела Люцканова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати