Четвъртък, 13 Яну 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Два сребърни и два бронзови медали спечелиха горнооряховски борци от два силни турнира

  12.10.2021 16:57
Два сребърни и два бронзови медали спечелиха горнооряховски борци от два силни турнира

Момчил Недялков и Никола Сърнев са сребърни медалисти в категориите си във възраст момчета от силния Международен турнир по борба в Пловдив, провел се в края на миналата седмица. Съотборникът им от „Локомотив” (Горна Оряховица) Пламен Петков спечели бронзов медал при юношите. Още по едно пето, шесто и седмо място спечелиха състезателите на „Локомотив” в различните възрасти.

Международният турнир по свободна и класическа борба за момчета и юноши за Купа Пловдив събра наоколо 140 състезатели от над 30 клуба. Горнооряховският „Локомотив” се представи с 6 състезатели.

В кат. 41 кг. при момчетата Момчил Недялков започна с технически туш срещу Юсеин Исмаил от Хасково. Последва победа, отново с технически туш, и над Калин Стойчев от „Локомотив” (Пд). На финала в една много оспорвана среща, завършила без техническа точка, Момчил загуби от Берке Алкин от Елена. Двубоят завърши 1:1, като и двете точки дойдоха от предупреждения на равностойните съперници. Борецът от Елена обаче имаше късмет и получи първото предупреждение, докато Момчил Недялков бе предупреден по-късно. Така обаче той остана със сребърния медал в категорията.

Също при момчетата, но в кат. 48 кг., Никола Сърнев достигна до среброто с три победи и една загуба. В първата си схватка той тушира Симеон Сидеров от Ямбол, след това победи с 12:7 Еге Местан от Хасково, а на полуфинала отнесе с технически туш Алекс Фотев от Димитровград. На финала обаче загуби от Есат Бозали от клуб „Димитър Кумчев” – Димитровград.

При юношите в кат. 74 кг Петър Петков започна със загуба от бъдещия шампион в турнира Айкан Саид от „Локо” (Пд). След това Петър се събра и тушира Али Бозали от Димитровград, а истинско украшение за състезанието се превърна срещата му с двукратния шампион от държавните първенства тази година Христо Ташев от Бургас. Петър надви шампиона и така стана трети в турнира за Купа Пловдив.

5 секунди и една точка отделиха Мартин Георгиев от медала в кат. 62 кг при момчетата. В решителната схватка за бронза състезателят на горнооряховския „Локомотив” водеше срещу Гюндола Байрам от Хасково, но секунди преди последния съдийски сигнал допусна съперникът му да обърне срещата и загуби с 9:10.

На шесто място в кат. 74 кг юноши остана Велин Недялков, а Стефан Николов е седми в кат. 57 кг при момчетата.

Стана много, много силен турнир. За някои от нашите това беше първо състезание от 4-5 месеца и видяхме доста грешки в представянето им. Но пък в същото време видяхме и много хъс. Особено в срещата на Петър с шампиона Христо Ташев. Другите също показаха огромно желание за победа, което ще рече, че, ако се работи сериозно за отстраняване на грешките, победите ще дойдат, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.

В същото време много добра проверка за своето моментно състояние направи и Николай Момъков, който участва при кадетите в традиционно силния турнир „Лютфи Ахмедов” в Разград. Над 100 състезатели от България, Испания и Турция участваха в тазгодишното му издание. Николай беше единственият представител на горнооряховския „Локомотив” и спечели бронзов медал, въпреки контузията, която получи.

В кат. 65 кг кадети Николай започна с технически туш над Едуардо Енчев от Сливен. След това по същия начин прегази и Диян Ангелов от Бургас. На полуфинала обаче отстъпи от бъдещия шампион Калоян Атанасов от Стара Загора и това го прати в битката за бронза. Там Момъков отнесе Денис Ивелинов от Добрич.

Забелязват се грешки при Николай, върху които трябва да работим. Ники обаче показа, че е голям боец и въпреки контузията си, даде всичко от себе си, за да стигне до медала. Той тренира много здраво и изчиствайки пропуските, ще стигне до по-сериозни отличия, смятат треньорите му.


Ключови думи
борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати