Сряда, 18 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Илиян Ангелов и Дениз Ахмедов донесоха нови златни медали за СКБ „Локомотив”

  30.09.2021 10:38
Илиян Ангелов и Дениз Ахмедов донесоха нови златни медали за СКБ „Локомотив”

Борците на „Локомотив” продължават да печелят медали от турнири в началото на сезона. Основен принос за отличията имат Илиян Ангелов и Дениз Ахмедов, които вече трета седмица подред се борят на финали.

Град Средец беше домакин на турнира в памет на олимпийския шампион Продан Гарджев. Състезанието събра над 100 състезатели от 15 български клуба и отбор от Тараклия, Молдова. „Локомотив” участва със седем борци в различните възрасти.

В кат. 32 кг Илиян Ангелов спечели златния медал, побеждавайки първо състезател от Молдова, след това и представител на АСК Сливен и на финала надвивайки в много оспорвана среща Георги Пантелеев от отбора на домакините.

Това е второ злато за Илиян в рамките на няколко дни, след като преди това той спечели титлата и от турнира „Проф. Петър Киров” в залата на НСА в София. Във финалната схватка там той победи сина на световния шампион Радослав Великов.

Дениз Ахмедов остана втори в Средец, но той се бори в кат. 42 кг, която е много над неговите килограми. В първите си две срещи Дениз победи съперници от „Черноморец” Бургас, а след това надви и Пламен Стамов от домакините с атрактивна атака и вдигане за „самолет” в последните секунди. Във финала обаче загуби от представител на Молдова, който беше очевидно много по-тежък и по-голям от горнооряховския борец. Седмица преди това Дениз стана шампион в София с три убедителни победи и то отново в по-висока категория.

При юношите Петър Петков остана втори след победа над Ерол Галип от Бургас и загуба от Николай Бинков от Средец.

Пети при децата са Даниел Сидеров в кат. 47 кг и Теодор Старирадев в кат. 53 кг.

Стана много силен турнир с интересни и оспорвани схватки. Нашите момчета има какво още да изчистват в подготовката си, но показаха добро ниво и най-важното много хъс. Илиян и Дениз демонстрираха много воля и характер. За нас Дениз е шампион от Средец, въпреки че остана втори. Той се бори и в двата турнира в по-горни категории и беше не само равностоен, но и по-силен от по-тежки съперници. Другите момчета също демонстрираха желание да се борят, така че с повече усилия и в тренировките, ще стигнат до медалите, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати