Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Павликени

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов се включи в кампания за насърчаване на четенето

  07.10.2021 15:31
Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов се включи в кампания за насърчаване на четенето

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов се включи в кампания за насърчаване на четенето. Той стана част от инициативата "Известни българи четат на деца", чрез която обичани и популярни личности заедно се включват в каузата за грамотност и образование. Градоначалникът посети Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Павликени, където го посрещнаха четвъртите класове. Във всяка от трите срещи в класните стаи кметът прочете кратък разказ и поговори с децата за ползите от четенето.

Инж. Емануил Манолов беше избрал да представи пред учениците разказа „Път към учителите“ от Димитър Томов. Авторът е родом от Павликени и почетен гражданин на града.

Инициативата е част от по-голямата кампания "Походът на книгите", която ежегодно се организира от Асоциация "Българска книга" в партньорство с Министерството на образованието и науката и кореспондира с националната програма "Съвременна образователна среда", модул "Библиотеките като образователна среда", който дава възможност за реализиране на съвместни мероприятия между училища и обществени библиотеки. Десетото й издание повиши и насърчи интереса у децата и учениците към четенето и книгите.


Ключови думи
инж. Емануил Манолов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати