Сряда, 28 Сеп 2022
            
Павликени Спорт

Тренировките по шахмат за деца в Павликени продължават шеста поредна година

  04.10.2021 11:57
Тренировките по шахмат за деца в Павликени продължават шеста поредна година

Вече шеста поредна година децата на Павликени имат възможност да се обучават на древната игра, както и да се състезават в големите турнири, организирани на територията на общината. Професионалните треньори на ШК „Маринополци” - международната майсторка Цвета Галунова и фиде майсторът Даян Нинов, провеждат тренировки по шахмат в местните училища и градини през цялата календарна година.

През 2021г. тренировки по шахмат се провеждаха без прекъсване в училище ОУ „Бачо Киро”, ДГ „Слънце” и ДГ „Вяра, надежда, любов”. Лятото чрез МКБППМН към Община Павликени шахмат занятия се провеждаха в сградата на Общината и бяха безплатни за децата. Комисията подпомага тренировъчния процес и през останалото време от годината.

От началото на октомври стартират групите в училищата и градините, където всяко павликенско дете може да се запознае с тайните на древната игра и да се подготви за големите шахматни форуми, които се организират в Павликени. Участниците в школата по шах получават безплатни екипи и  подаръци, изпращат им се допълнителни материали за работа, а част от тренировките се провеждат в онлайн среда.

„Много се радваме, че срещаме огромно съдействие от страна на МКБППМН в лицето на нейния секретар Георги Филипов, ОУ „Бачо Киро” в лицето на директорката Петя Неделчева, директорите на ДГ „Слънце” и ДГ „Вяра, надежда, любов” Грета Георгиева и Евгения Живкова, както и не на последно място на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Неуморимите ни общи усилия доведоха до значими успехи за децата на общината, а всяка година над 70 деца се запознават с интелектуалния спорт. В момента събираме групите за новата учебна година, които стартират до броени дни. Всички деца са добре дошли! Вярваме, че шахматът изгражда изключително полезни качества и умения у децата, развива тяхното мислене, способност за концентрация, дисциплина и има ползотворно влияние върху тяхното цялостно развитие като личности.” – споделят Цвета Галунова и Даян Нинов.


Ключови думи
ШК „Маринополци” Цвета Галунова Даян Нинов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати