Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

„Продължаваме промяната” ще регистрира своя листа във Велико Търново

  26.09.2021 17:41
„Продължаваме промяната” ще регистрира своя листа във Велико Търново

„Продължаваме промяната” ще участва със своя листа на парламентарните избори на 14 ноември във Великотърновския избирателен район. Това потвърдиха лицата на формацията Кирил Петков и Асен Василев. Двамата включиха Старата столица в националната обиколка, която провеждат в навечерието на предизборната кампания.

На този етап Петков и Василев отказват да назоват водача на листата. Те обаче нито потвърдиха, нито отрекоха появилата се в публичното пространство неофициална информация, че става въпрос за 37-годишния потомствен архитект Йордан Терзийски.

Терзийски е възпитаник на СУ „Емилиян Станев” и ПМГ „Васил Друмев”, а архитектура завършва в София. Практикува от 2009 г. Арх. Терзийски е участвал в спонсорираните от двамата ексслужебни министри „Харвардски курсове“ в Софийския университет.

В листите ни не трябва да има нито един човек, за който ние лично да не сме сигурни, че е най-доброто, което може да има. За нас водещо е не толкова дали листите са къси или дълги, колкото да са с качествени хора. Надявам се до края на седмицата да ги обявим, коментира Кирил Петков.

Повечето хора в листата са млади, но има и в по-зряла възраст, стана ясно от думите на Петков. Засега във Велико Търново от „Продължаваме промяната” не са привлекли хора от академичната общност например, но се надяват и нейни представители да се присъединят към формацията.

„Продължаваме промяната” ще финансира кампанията си изцяло от дарения, увериха Кирил Петков и Асен Василев. Повечето от дарителите са от столичните IT среди.

Реално инфлацията в България е около 3%, което е съвсем нормално. У нас няма как да се случи хиперинфлация в момента, имайки предвид, че сме вързани към еврозоната, където пак се очаква инфлация от порядъка на 3-4%, прогнозира Асен Василев. Той припомни някои от основните икономически параметри, залегнали в програмата на формацията – по-висока събираемост на данъците, вместо вдигането им, спиране на течовете в системата така, че парите да остават в бюджета и да се разходват за оправяне на образователната система, здравеопазването, инфраструктурата. Според Василев, за да бъде овладяна кризата с цените в сектора на енергетиката трябва "да си вземем евтиния азерски газ, да си пуснем каскадите и 6- или 12-месечни договори, които да покриват 80% от потреблението". Ако тези 3 неща се направят, няма да имаме шокова цена на тока през зимата, категоричен бе Василев.

Тунелът под Шипка трябва вече да стане, каза Кирил Петков, според който поне 3 тунела следва да свързват Южна със северна България. Но преди това по-важната ни задача е 121 депутати и нулева корупция, посочи още Петков.

Надяваме се да успеем да сглобим коалиция със 121 мандата. Вярваме, че ще бъдем първа политическа сила, но без тези 121 човека промяната няма как да се случи, коментира той, и отново начерта приоритетите – нулева корупция, реформа в съдебната система, оттегляне на главния прокурор.

 


Ключови думи
продължаваме промяната Кирил Петков Асен Василев арх. Йордан Терзийски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати