Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

Кирил Петков във Велико Търново: Нова поредица от избори ще е загуба на историческо време

  14.06.2022 13:01
Кирил Петков във Велико Търново: Нова поредица от избори ще е загуба на историческо време

Сега най-важното е да имаме 121 депутати и никой от тях да няма зависимости, никой да не спира реформата в съдебната система, да не спира промяната в Антикорупционната комисия, да можем да приемем бюджета.

Коментара направи във Велико Търново премиерът Кирил Петков в отговор на журналистически въпрос ще остави ли на поста министъра на спорта Радостин Василев.  Припомняме, че Василев е от квотата на ИТН, а вчера той и петима депутати се отцепиха от партията на Станислав Трифонов.

Ще продължа да говоря с всеки. Сигурен съм, че ще срещнем още хора. Идеята е всеки да осъзнае огромната си отговорност в Народното събрание. Ако нямаме 22 закона, приети до края на годината, губим и спираме 12 млрд. европейски средства за българската икономика. Актуализацията на пенсиите не се случва. Младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения. Горивата продължават да са на тези високи цени. Газовата диверсификация трябва да продължи по начина, по който го направихме. Ако в този момент влезем в поредица от избори, би било пагубно и загуба на историческо време, допълни Петков.

Той бе попитан и за „Хемус“. По темата Кирил Петков поиска проектът да мине през санкцията на Парламента, за да се отпуши, защото в момента дейностите били незаконни.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Кирил Петков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати