Сряда, 25 Май 2022
            
Избори 14 ноември 2021

На финала: Три формации се регистрираха само за час в Районната избирателна комисия във Велико Търново

  12.10.2021 11:23
На финала: Три формации се регистрираха само за час в Районната избирателна комисия във Велико Търново

Наплив имаше тази сутрин пред Районната избирателна комисия (РИК) във Велико Търново. Само в рамките на час три формации подадоха документи за регистрация на листите си за предсрочния парламентарен вот на 14 ноември. Припомняме, че в 17 ч. днес изтича срокът, в който партиите, коалициите и инициативните комитети правят предложения до РИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители.

Първи за деня се регистрираха от „Демократична България“. С благодарности към съмишлениците в региона, че са приели той да е водачът на листата, се обърна съпредседателят на коалицията Христо Иванов.  Именно той е начело на 16-те кандидати, с които ДБ отива на парламентарните избори. Днес Христо Иванов бе във Велико Търново, за да подаде документите за регистрация.

Предвид водача на ДПС Делян Пеевски, Иванов определи предстоящата на 14 ноември битка във Велико Търново като символна и не скри намерението Пеевски да бъде поканен на дебат.

Иванов обясни, че е съгласен да има повече млади хора в листите, но това е „въпрос на кариерно развитие“. Листите са ни добри, с много енергия, сигурен съм, че отвъд опитите за уязвяване на един или друг, работата, духът на екипност, който има при нас, ще възтържествува, коментира Иванов.  

За регистрацията в РИК бе и досегашният депутат от ДБ от Велико Търново адвокат Калоян Янков. В настоящата листа той е на почетното 16-то място.

За нас е чест лидерът на нашата формация да бъде водач на листата. Независимо на кое място съм, ще дам всички усилия за добрия резултат на ДБ във Велико Търново и страната. Никой не е абониран за места в листа, обясни мотивите си Калоян Янков.

А тя изглежда така: втора е адвокат Людмила Илиева от Горна Оряховица, следват д-р Мавроди Калейнски, Иван Христов, Любомир Марков, Владислав Иванов, Красимир Труфев, Сева Памукчиева, Ивайло Вълчев, Христо Димитров, Роман Рачков, Светлозар Влайков, Данчо Колев, Елена Димитрова, Цветозар Цачев, Калоян Янков.

Потомственият архитект Йордан Терзийски е водач на листата на „Продължаваме промяната“ във Велико Търново.

Листата е с 10 човека, които арх. Терзийски определи като изключителни професионалисти. По думите му за кратко време формацията с лица ексслужебните министри Кирил Петков и Асен Василев е успяла да събере добър отбор във Велико Търново – лекари, зъболекари, инженери, печатари.

Обхванахме качествени хора, които да представляват Велико Търново в Парламента. Кампанията ще водим на терен, ще говорим с всеки персонално. От 19 до 21 октомври Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат в региона, искаме посланията ни да стигнат лично до хората. Заставаме с имената си, най-малкото защото сме хора от местната общност, сред нас няма кандидати, спуснати отнякъде. Надяваме се на национално ниво да имаме 121 мандата, а на местно хората да ни припознаят и подкрепят, коментира арх. Йордан Терзийски.

Арх. Терзийски е роден и учил във Велико Търново, но по-голяма част от професионалния му живот е минал извън града. Връщам се с идеята да направя колкото може повече за Велико Търново и региона, е заявката, която водачът на листата даде.

Искаме Велико Търново да бъде много по-добре свързано инфраструктурно, затова ще работим в посока изграждане на АМ „Хемус“ и „Русе – Велико Търново“. Искаме да привлечем чуждестранни инвеститори в сфери с висока добавена стойност, което би повишило жизнения стандарт. Искаме да работим за по-добро здравеопазване, по-добро образование, да се развие товарният транспорт, изреди част от задачите на формацията инж. Терзийски.

Вторият в листата Милен Матеев е нотариус, от Велико Търново. Няма политически опит, но през целия си съзнателен живот е участвал в обществени процеси. Винаги съм търсил изразител на идеите си, какъквто намерих в „Продължаваме промяната“, сподели Матеев.

Третата в подредбата – горнооряховчанката Лили Матева, е адвокат от 2000 г. Занимава се с търговско и наказателно право. Също е без политически опит, но винаги е имала ясна позиция кого подкрепя и кого не. За пръв път се доверявам на политическа формация, сподели адвокат Матева.  

В листата на „Продължаваме промяната“ следват Кина Йорданова, Стефан Войчев, Пламен Латев, Милена Генчева, Иво Дечев, Велимир Кенаров, Саад Таммам Алуани.  

Листа от 15 имена - изцяло на добре познати хора от Велико Търново и областта, регистрира ВМРО за предстоящите парламентарни избори. Неин водач е областният лидер доц. д-р Милен Михов, който е и кандидат за президент на България.

ВМРО е българският проект в тези избори, а нашата листата е листата на великотърновци. Много хора отвън ще използват предизборната кампания, за да се запознаят с красотите и забележителностите на Велико Търново, но ние влизаме в тази кампания с добре познати, утвърдени и немалка част млади хора. Тези избори са важни за създаване на устойчиво силно управление, в което ВМРО ще има своето място, заяви доц. Милен Михов.

На второ място в листата на ВМРО за IV МИР е зам.-председателят на Общинския съвет д-р Юлия Тонкова, следват Николай Николов от Горна Оряховица, Пламен Борисов от Свищов, Тодор Кутрев от Павликени, Славчо Стоянов от Лясковец, Йордан Минчев от Елена, Божидар Бурнев от Златарица. След тях в листата са великотърновците Мирослав Гълъбов, Николай Цонев, Магдалена Джикова, Кирил Станчев, Албена Кръстева, Ивета Кабакчиева и Евгени Коев.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Продължаваме промяната Демократична България ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати