Събота, 01 Яну 2022
            
Общество

Фестивалът „Фолклорни вълни“ продължава

  26.08.2021 15:46
Фестивалът „Фолклорни вълни“ продължава

Вечерни концерти с много емоция, пъстри народни носии, музика, песни, танци и много заряд превземат амфитеаръта на СОК „Камчия” всяка вечер от 20:00 часа. Танцови, певчески и музикални състави от цяла България се качват на сцената на първи фолклорен фестивал „Фолклорни вълни”, за да покажат пъстротата и красотата на българския фолклор във всичките му измерения.

В първите три дни от фестивала на сцената излязоха децата от група „Стар денс” – Варна, танцови клубове „Ръка за ръка” – Варна, „Бързийца” – гр. Димово (Видинска област), ФК „Плетеница”(хор, ансамбъл и клуб) – В. Търново, ФК „Лудо младо” – Лясковец, ФК „Партньори”, гр. Кюстендил и детският оркестър „Потомци” – гр. Лясковец с ръководител д-р Стефан Печикамъков, който също се включи с индивидуално изпълнение на гайда, спонтанно провокиран от организаторите в една от концертните вечери.

В последните 3 концертни вечери от фестивала предстои на сцената да излязат ФК „Плетеница”, гр. В. Търново, ФК „Витоша”, гр. София, ФК „Нанков” – гр. Враца и детската формация „Бърборино” от гр. Шабла. Всички любители на българския фолклор са добре дошли да се насладят на пъстрата програма, която са подготвили организаторите. В допълнение гостите на фестивала могат да видят уникална изложба, представяща България с нейните разнолики села, шарени носии, автентични традиции и пъстри обичаи, представена от талантливите Ина Николова и Таня Димитрова. Изложбата е разположена в Атриума на хотел “Лонгоз” и ще бъде достъпна за всички гости на Kомплекс “Камчия” до 28-ми август, събота.  СОК „Камчия” предлага на своите гости разходка с лодка по живописната река „Камчия”, посещение в Музея на кристалите, както и в уникалния по рода си Музей на спорта, в който се намира най-голямата частна колекция в България, предоставена от известни български спортисти – световни, европейски и олимпийски шампиони. Една от любимите дестинации на гостите на фестивала обаче си остават емблематичните „Планерариум” и Музей на астронавтиката, които също се намират в района на СОК „Камчия”.

„Дали самата земя в своя бяг вечно в кръг движи

човека, дали за зло или за добро, вие своето хоро!”

С тези силни думи от песента на Ваня Костова „Хоро” организаторите на фестивал „Фолклорни вълни” Цвета Галунова и Николай Корчев закриха третата фестивална вечер. Предстоят финалните три концерта, които ще се проведат на 26-27-28 август с начален час 20:00 часа, а по традиция след приключване на официалната част, всички групи ще се събират на импровизирана хоротека, където всеки, който желае, може да се хване ръка за ръка с танцьорите и да изиграе плетеницата от стъпки на българското хоро.


Ключови думи
СОК Камчия Цвета Галунова Николай Корчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати