Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Павликени

В община Павликени забраняват масовите събития

  24.08.2021 13:09
В община Павликени забраняват масовите събития

От днес на територията на община Павликени се забранява провеждането на събори и масови обществени мероприятия със събиране на хора на едно място, включително и веселите ритуали /сватби/ на открито. Причината е все така нарастващият брой на новозаболелите от коронавирус на територията на област Велико Търново. Припомняме, че областта вече е в т. нар. червена зона по разпространение на вируса и че Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 препоръча на кметовете на общини да отложат всички масови събития. Целта е опазване живота и здравето на гражданите. Към настоящия момент от община Павликени на домашно лечение с коронавирус са 78 души, други 28 са хоспитализирани. 

В община Павликени провеждането на обществени мероприятия в присъствена форма на закрито се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението, в което се провеждат, при спазване на физическа дистанция от най малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от всички участници.

Във връзка с нареждането в Павликени се отменят фестивалът “Антична балканска земя“ (планиран за 4 септември), Фестивалът на павликенската традиционна кухня (планиран за 5 септември), състезанието „Офроуд 4х4 Павликени“ (планирано за 25-26 септември), местни събори в няколко села, както и планираните мероприятия за есенния празник на града. Отменя се и едно разрешение за провеждане на сватба в с. Батак.

Дейностите, които не са преустановени или забранени с новата заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, които остават в сила.

Община Павликени призовава гражданите да спазват познатите противоепидемични мерки – да спазват дистанция, да носят предпазни маски, да избягват събирането в големи групи, да измиват ръцете си често. При първи симптоми да потърсят веднага личния си лекар по телефона.

Актуална информация гражданите могат да получат от сайта на община Павликени – www.pavlikeni.bg

Пълният текст на заповедта можете да намерите на адрес: https://pavlikeni.bg/wps/portal/municipality-pavlikeni/home/important.messages/orders/z2364.


Ключови думи
Павликени коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати