Неделя, 21 Nov 2021
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” победи на два пъти софийския „Левски”, за да спечели Tryavna championship при набор 2013

  23.08.2021 08:46
„Локо” победи на два пъти софийския „Левски”, за да спечели Tryavna championship при набор 2013

Децата на „Локомотив”, родени 2013 г., спечелиха шампионската купа за своята възраст от футболния фестивал в Трявна. Малки футболисти от десетки школи от цялата страна участваха в третото издание на спортния празник Tryavna Championship, разделени по възрасти от 2009 до 2013 г.
При набор 2013 г. футболистите на „Локо” попаднаха в група с „Левски” (Сф), „Арена” (Казанлък), „Лато” (Св) и „Айтос”. В другата група бяха „Юнак” (Варна), „Янтра 1913” (Гб), „Арена” (Ямбол), „Локомотив” (Дряново) и „Орловец” (Габрово).
По регламент първите два отбора в групите се срещат на кръст и победителите играят за големия финал, а победените за бронзовите медали.
В груповата фаза,водени от Владимир Русев, „черно-белите” започнаха с впечатляваща победа над „Левски” (София) с 5:2. Последваха две победи над частните школи „Трейс арена” (Казанлък) с 2:1 и „Лато” (Алеково) с 5:4. В последния мач в групата „локомотивци” победиха отбора на „Айтос” с 8:2. Така горнооряховчани спечелиха първо място в групата. Втори останаха малките футболисти на „сините”. 
В другата група първото място зае „Юнак” (Варна), а втори се класира отборът на „Янтра” (Габрово).
Полуфинала противопостави местния и добре познат съперник ДЮФК „Янтра 1919” (Габрово) и в много интересен мач „Локо” победи с 4:1. В другия полуфинал „Левски” отстрани „Юнак” (Варна) и така финалът бе повторение на старта в групата.
В решителния мач за купата, игран пред многобройна публика, „Локо” владееше инициативата, но „Левски” се бранеше умело. Качеството на срещата надминаваше възрастта и зрителите наблюдаваха страхотна битка,но и много коректно отношение от играчи,треньори и зрители.В началото на второто полувреме „Локо” разви бърза атака и с удар извън наказателното Валери Панайотов донесе титлата и престижната победа над водеща школа.
„Черно-белите” печелят втори пореден турнир в тази възраст, след като през юни триумфираха и в Дряново.На областно ниво нямат никаква конкуренция като „Етър” често отнасят по 6-7-8 гола в мачовете с тях.
Заявката за добро бъдеще е налице,но ги чака много работа и това е само началото на изграждането им като футболисти, коментира треньорът им Владимир Русев.
Треньорът похвали страхотната организация на родителите през целия сезон. „Те ни подкрепят във всичко. Помагат с транспорта, пособия, екипировката. Имаме си шатра, видеозаснемане на всеки мач, фотограф. Каузата „Локомотив” трябва да обединява и да гледаме в една посока за доброто на нашите деца. Посвещаваме им успеха и им благодарим. Надявам се да са добрия пример и да се получи и при другите формации. Само „Локо”, казва още Русев.


Ключови думи
"Локомотив" Трявна Владимир Русев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати