Сряда, 28 Сеп 2022
            
Елена Спорт

Групата от Елена – най-многобройна на преплуването на Дунав край Свищов

  04.08.2021 09:29
Групата от Елена – най-многобройна на преплуването на Дунав край Свищов

От 112 плувци от цялата страна, които се включиха в традиционното, вече 63-то преплуване на река Дунав край Свищов, 24 бяха от еленската група. Съвсем заслужено и не за първи път участниците от Балкана грабнаха и една от специалните награди – за най-многобройна група.
В историята на преплуването на голямата река 71-годишният Велико Казанджиев е участвал 53 пъти – още от 1962 г., едва 11-годишен. Ветеранът от Руховци също си тръгна с награда от организаторите – за най-много участия в преплуването на Дунав. Семейство Станеви, също с руховски корен, се нареди сред отличените семейства в спортната проява, а седемгодишният Борис от фамилията наградиха заедно с негов връстник от Свищов за най-малки участници. Специалната награда на Стопанска академия „Димитър А. Ценов" в дунавския град също бе за групата от Елена и отиде при Йоана Лазарова.

Спортното мероприятие е единственото по рода си в България. Преплуването няма състезателен характер. Участниците в плуването бяха откарани с платформа понтон до отсрещната страна в румънски води, откъдето бяха пуснати да плуват през реката близо километър.

В еленската група имаше плувци от Руховци, Елена, Илаков рът и София. Редовни участници са Сава Стойков, Недялко Русев, Иван Димитров, Йорданка Никифорова, Станислав Великов, Любомир и Йоана Лазарови, Персиян Пеев, Цветан Милаков. Първо участие това лято имаха Петя Добрева, Стефания Станева, Христо и София Черневи. Всички участници в преплуването получиха грамоти. Организаторите на еленската група благодарят на спонсорите, помогнали за участието в преплуването.


Ключови думи
преплуване на Дунав Елена
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати