Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

Президентът Румен Радев във Велико Търново: Партиите на промяната трябва да следват посоката, която им зададоха българските граждани

  24.07.2021 20:30
Президентът Румен Радев във Велико Търново: Партиите на промяната трябва да следват посоката, която им зададоха българските граждани

Очаквам партиите на промяната да следват ясно посоката, която им зададоха българските граждани по площадите в продължение на 1 г., и резултатите от изборите. За борба с корупцията, бедността, неравенството, за повишаване на доходите, пенсиите, създаване на по-добри условия за здравеопазване, за образование. Тези партии трябва да дадат ясна гараниция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят правителство, обединено от приоритети и цели в интерес на българските граждани.

Коментарът направи във Велико Търново президентът Румен Радев. Той бе в града за церемонията по присвояване на звание на курсантите от 143-я випуск на НВУ ``Васил Левски``.

От думите на Радев стана ясно, че мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултат.

Румен Радев коментира и казуса Иван Гешев и решението на ВСС.

Мотивите на служебните министри бяха в защита на върховенството на правото. Докато решението на ВСС беше в защита на статуквото, което е отдавна отхвърлено от българските граждани. Това показва, че дълбоката реформа в съдебната система е неизбежна. Тя трябва да гарантита отчетност и отговорност на главния прокурор и истинска независимост в съдебната система. Това означава, че трябва да дадем възможно най-бързо шанс на почтените, способни български прокурори и магистрати, да започнат реална борба с корупцията и задкулисието, каза още президентът Румен Радев.


Ключови думи
Румен Радев Иван Гешев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати