Сряда, 29 Дек 2021
            
Павликени Политика

Инж. Емануил Манолов влезе в инициативния комитет за издигане на Румен Радев за втори мандат

  28.09.2021 14:04
Инж. Емануил Манолов влезе в инициативния комитет за издигане на Румен Радев за втори мандат

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов е сред членовете на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за втори мандат президент на Република България. Градоначалникът беше сред 188 политици, общественици, интелектуалци, академици, спортни шампиони, културни дейци, които се събраха в НДК, за да излъчат кандидатурата.

„Днес повече от всякога имаме нужда начело на държавата да е човек с ясно подредени морални ценности, с ясно и разбираемо говорене и с достатъчно смелост, за да отвори важните теми пред народа ни. Пет години Румен Радев неизменно задаваше тон на обществения диалог“, каза инж. Манолов.

Той посочи, че като местна власт кметовете са призвани да решават ежедневните малки проблеми на хората. „Вторачени в това, често можем да загубим от поглед голямата картина. Затова се радвам, че имаме отговорен човек и визионер, който да мисли за големите теми. В негово лице срещаме и доверен наш партньор. Не е имало досега президент, който толкова много пъти през своя мандат да е идвал в нашата община и то не само в общинския център. Затова моята подкрепа продължава да е непоколебима, както беше и през 2016 г. Успех, г-н Президент! В лицето на г-жа Йотова имате абсолютно коректен, уважаван и ерудиран асистент! Родината ни се нуждае от Вас! Успех!“, каза още Манолов.

По време на събитието Румен Радев отново заяви мисията, която имат заедно с вицепрезидента Илияна Йотова: да отстояват държавността и интересите на българите; да бъдат коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма; да фокусират общественото внимание върху недъзите на политическата система; да задават дневния ред по важни теми; да обединяват около значими каузи; да работят за модернизацията на България; да отстояват българския интерес зад граница.

„Защото вярваме, че президентската институция символизира единството на нацията, но не като ням свидетел на беззаконието и гарант на комфорта на облагодетелстваните. Единството не е механичен сбор на грабители и ограбени, на лъжци и излъгани. Единението е осъзнато обединение около демократични ценности, около гражданската воля да се разпознаят и следват съдбовно значими обществени цели“, каза в речта си президентът Румен Радев.

Според него изборите на 14 ноември ще бъдат истинско изпитание. „Предстои ни ценностен избор. Избор, в който ще разчитам на вашата мъдрост, вяра, воля и енергия. Мое кредо през последните пет трудни, но вдъхновяващи години беше да бъда с народа си. Казвам го и днес: С вас съм!“, каза президентът.


Ключови думи
Румен Радев Илияна Йотова инициативен комитет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати