Събота, 08 Яну 2022
            
Горна Оряховица Култура

Инж. Добромир Добрев посрещна талантливите танцьори от Балет „Грация“

  21.07.2021 14:45
Инж. Добромир Добрев посрещна талантливите танцьори от Балет „Грация“

Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев се срещна с талантливите танцьори от Балетна школа „Грация“. Те пристигнаха в Гербовата зала на Общината, водени от балетния педагог и художествен ръководител на школата Соня Георгиева.
Балетна школа „Грация“ все повече се налага като име на танцовите конкурси в страната и винаги се връща с големи награди. Пожелавам ви да бъдете все така енергични, амбициозни, да не отстъпвате първите места в конкурсите. Работете все така всеотдайно под ръководството на госпожа Георгиева, която се доказа като един от водещите танцови педагози в общината, откривател на млади таланти. Вие сте като малки скъпоценни камъчета, които тя шлифова, за да се превърнете в бъдеще в прекрасни грации, обърна се към малките балерини инж. Добромир Добрев.

С тези прекрасни деца, които са много всеотдайни и трудолюбиви, се работи лесно. Затова и не закъсняват резултатите и големите успехи, сподели Соня Георгиева.

18-те талантливи възпитаници на „Грация“ спечелиха дузина купи и още повече медали от VIII Фестивал на съвременните танцови стилове „В магията на танца и морето” в Приморско. Събитието, което е и квалификация за световните шампионати на Световната танцова организация IDO, събира млади таланти от цялата страна.
Горнооряховските таланти представиха 33 танца в различни категории – класически балет, характерни танци, съвременни танци – модърн, джаз и за първи път акро денс.
Във възраст до 7 години на категория Характерни танци първо място, купа и индивидуални медали заслужиха за изпълнението си на „Весела полка” най-малките от школата на „Грация” – Даяна, Даная и Цвети.
Малката група на Школата, в която се изявява и единственото момче – Никола, спечели две първи места за „Вася Васильок” и „На полянката”.
Радена Гасерова е първа с „Унгарски танц” от балета „Раймонда” в група Характерни танци 13-16 години. Второто място в същата група е за Деа Щаракова. Испанският дует на двете момичета зае второ място.
Групата до 16 години спечели първо място с „Испански танц”, дуетът Паулина Паунова и Мартина Янкова е с трето място за „Китайски танц”, общото изпълнение на цялата школа „Копнеж за България” зае второ място в категория Характерни танци – формации.
В раздел Класически балет, солови изпълнения във възраст 8-10 години, първите три места са за възпитанички на Соня Георгиева. Първа е Светослава Неделчева, втора е Ивана Кабакчиева а трета е Елина Йонова.
Във възраст 11-12 г. първото място е за Паулина Паунова, а второто за Мартина Янкова.
Два дуета на „Грация” са с първа награда, а триото на Светослава, Ивана и Елина „Па дьо троа” също печели първа награда.
Във възраст 13-16 г. първо място спечели дуетът „Корали” на Деа и Радена, които печелят общо едно първо и две втори места в раздела Класически балет.
Голямата група на „Грация” е с първо място за валса от „Маскарад”, а малката група има втора награда за „Мазурка”.
Най-малката балеринка на „Грация” Белослава Божанкова е със златен медал в групата до 7 г.
В категория Джаз Белослава Божанкова и Лора Петрова печелят първо място.
Елина Йонова, която за първи път танцува на конкурс, спечели златен медал в категория Акро денс.
 


Ключови думи
Балет Грация Соня Георгиева инж. Добромир Добрев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати