Неделя, 02 Яну 2022
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Христо Беремски, горнооряховският кандидат на „Българските патриоти”: Обикновените хора и политиците често вървят в противоположни посоки, крайно време е да се срещнат

  07.07.2021 11:34
Христо Беремски, горнооряховският кандидат на „Българските патриоти”: Обикновените хора и политиците често вървят в противоположни посоки, крайно време е да се срещнат

Човек трябва да дава най-доброто от себе си с каквато и работа да се хване и не е задължително да се хвали колко добре се справя, казва петият в листата на „Българските патриоти”

 

Христо Беремски има над 20 години политическа активност зад гърба си, но сравнително отскоро излезе на преден план и стана познат на обществеността в родната му Горна Оряховица. На местните избори през 2019 г. той влезе в Общинския съвет с най-много преференции сред кандидатите на ВМРО. В ОбС не е от най-гласовитите, но пък в никакъв случай не е от безличните.

Не всички трябва да са на трибуната и пред микрофона. Истинската работа на общинския съветник, а и на депутата, мисля, е в комисиите. Там се изработват законите и решенията, там трябва всеки да е на мястото си и да работи без да се пести, казва Беремски.

41-годишният Христо Беремски е роден в Горна Оряховица и живее в родния си град. Завършил е Механотехникума. Има три висши образования все в сферата на транспорта. Първите две дипломи са от Русенския университет „Ангел Кънчев” – „Транспортна техника и технологии” и „Технология и управление на транспорта”. Към тях добавя „Контрол и управление на условията на труд” от Техническия университет във Варна.

Професионалната му кариера, естествено, е свързана с транспорта – работил е в център за автосервизни услуги, а сега в пункт за технически прегледи на автомобили.

Интересът към политиката го спохожда в юношеството. Още като ученик се интересувал от процесите и вътрешно бил убеден, че ще се занимава с това. Като студент предусещането се сбъднало и той се обвързал с ВМРО – връзка, която продължава повече от 20 години. Причините да избере воеводите всъщност не били историята и героичният ореол на организацията. Колкото идеите на организацията, толкова и представите на младия Христо за чест, достойнство и качествени хора го насочили в избора му.

По онова време много будни и активни студенти се насочваха към различни политически формации. Дадох си сметка как тези, които тръгват към тогавашните силни на деня, просто търсят някакви ползи за себе си. А хората, които аз харесвах и смятах за стойностни, се насочиха към ВМРО. Това беше толкова важно за мен, колкото и идеите на организацията. И сега съм обграден с хора, на които мога да разчитам, казва Беремски. Вярно, че някои от тези, с които тръгнахме в началото, се оказаха търсачи на печалби и слава. Тях вече ги няма сред нас, а тези, които останахме, сме приятели и съмишленици. Поне така е в нашата горнооряховска организация, допълва кандидат депутатът.

Той е в ръководството на общинската организация на ВМРО в Горна Оряховица от обособяването й през 2006 г. и е неин зам. председател. В същото време е зам. председател на Националната контролна комисия. След като става ясно, че 45-то Народно събрание ще има кратък живот и отново се готвим за избори, общинската организация и лично председателят й Кирил Кирилов му предлагат той да е техният кандидат в листата на новото патриотично обединение „Българските патриоти”, което включва ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ.

Тяхното доверие беше задължаващо, но може би нямаше да приема, ако не бях толкова афектиран от поведението на „избраниците” ни в 45-я Парламент. Толкова безотговорност, арогантност и безпардонно преследване на лични интереси, не съм си мислел, че може да има в институцията, която направлява държавата и трябва да е основа на държавността, казва Беремски.

Няма нищо по-лошо от лодка без кормчия и посока и от държава без правителство. А нашите депутати се държаха като хлапета на детската площадка. Представете си, че работите в една фирма и не харесвате колегите си, ще откажете ли да си вършите своята работа?! Как така дори няма да опитат да намерят общ език и да се помъчат да направят работещо правителство? Това е неприемливо за мен, а мисля и за много други обикновени хора, допълва горнооряховчанинът в листата на „Българските патриоти”.

Има много по-важни неща от личната неприязън и неразбирателството между партиите. Най-важното са България и българите и който не може да сложи тях на първо място, няма място в Парламента, категоричен е Беремски.

Важните неща за хората понякога са много прости и изглеждат много дребни. Не си ли близо до обикновените хора, рискуваш да се откъснеш и да забравиш въобще каква е целта ти. Това не означава, че депутатите трябва да загърбят голямата политика. В България има един проблем, който е много съществен, смята кандидатът на „Българските патриоти”. И това е, че обикновените хора и политиците вървят в различни, дори в противоположни, посоки. Едните не се интересуват и не искат да разберат, че понякога се налагат трудни решения. Другите са се откъснали и нямат представа как живеят обикновените хора. Трябва да се намери пресечна точка, защото само тогава нещата ще започнат да се получават, казва Христо Беремски.

Понякога и в ОбС, и в Парламента се налага да се вземат непопулярни решения, които обаче са правилни. Не харесвам тези политици, които гласуват не както е правилно, а както ще се хареса от повече хора. Но не харесвам и политици, които не знаят какво мислят избирателите им и не се съобразяват въобще с тях. Трябват ни хора, които мислят повече и са готови да отстъпят от личните си пристрастия и амбиции, за да тръгне и българската кола напред, казва специалистът по транспорт и пети в листата на „Българските патриоти” инж. Христо Беремски.

„Българските патриоти – ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ” са под номер 16 в бюлетината. Христо Беремски е с преференциален номер 105.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Българските патриоти ВМРО Христо Беремски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати