Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Първият гимназиален випуск на СУ „Вичо Грънчаров” седна на чиновете след 30 години

  04.07.2021 14:32
Първият гимназиален випуск на СУ „Вичо Грънчаров” седна на чиновете след 30 години

Първият гимназиален випуск на СУ „Вичо Грънчаров” се върна в училище след 30 години. Поредната среща на задружния клас, завършил през 1991 г., започна в училището, където повечето са прекарали 11 години. Това е първият випуск, с който бившето Второ основно прерасна в Средно училище. И е един от най-успешните, от който почти всички са завършили висше образование.

Заедно с последната си класна Николинка Попйорданова порасналите момичета и момчета седнаха отново на чиновете в добре познатите и в същото време доста променени кабинети.

Посрещна ги сегашната директорка на училището Нели Атанасова, която им показа последните придобивки на гимназията и изграждането на новия STEM кабинет.

Купонът, за който се събраха почти всички, живеещи в България, съученици от 11 „а” на Випуск 1991 г., продължи в ресторанта „При Пешо” в Лясковец и завърши на свещи заради бурята, прекъснала ел. захранването в голяма част от региона. Това ни най-малко не попречи на доброто настроение, породено от хубавите спомени и разказите за последните години, в които не са били заедно.

Бяха много хубав клас и съм щастлива, че почти всички са успели да се реализират по някакъв начин тук в България. От 32 души само двама-трима са в чужбина, а останалите имат добри професии в родината, споделя историчката Николинка Попйорданова. Всъщност ги поех късно като класна, но са ми много близки, защото заедно с тях аз създадох своя метод за подготовка на кандидат-студенти. По онова време се въведе допълнителната подготовка по определени предмети. Те бяха разделени на два потока – исторически и природонаучен. С едните имахме по 4 часа допълнително седмично история, другите наблягаха на химията и биологията. Горда съм, че петима от 12 души в историческата група завършиха право и вече са утвърдени юристи. Другите също се реализираха добре. Като цяло беше много хубав клас и с висока успеваемост и срещата ни ми припомни за най-хубавите моменти от професията, разказа Попйорданова.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" Випуск 1991
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати