Четвъртък, 02 Юни 2022
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Радан Кънев: Българските граждани приключиха с ГЕРБ, синята вълна, тръгнала от София, заля дори малките градове и „Демократична България” се бори за третото място

  01.07.2021 18:07
Радан Кънев: Българските граждани приключиха с ГЕРБ, синята вълна, тръгнала от София, заля дори малките градове и „Демократична България” се бори за третото място

Демократичното кафене опъна шатра и в Горна Оряховица, а в ролята на домакин влезе горнооряховският кандидат в листата – Людмила Илиева. Въпреки жегата, в ранния следобед симпатизанти на „Демократична България” се събраха в парк „Пролет” за среща с някои от своите кандидат депутати, а сред първите клиенти на пътуващото кафене беше евродепутатът Радан Кънев. Допълнителен колорит на срещата придадоха и момчетата от „Демократична България на колела”, които вече са пропътували над 1700 км, разнасяйки посланието на 23-ти номер в бюлетината.

Най-хубавото от всичкото това пътуване е убеждението, че хората вече не се страхуват. Напротив, търсят ни и открито споделят симпатиите си. Днес в Златарица една възрастна жена ни чакаше, защото внукът й от Лондон й казал, че ще сме при тях и тя излязла да ни посрещне, сподели Даниел Неделчев, който е кандидат за депутат в 24 МИР – София.

Не съм си давал сметка колко много хора искат ГЕРБ да падне от власт. Това вече е факт, но е само половината от работата, която трябва да свършим. Другата половина е да направим здраво и силно правителство, което да промени България, каза водачът на листата Калоян Янков.

България е много променена и то към добро за последните няколко месеца. Резултатите на „Демократична България” ще бъдат далеч по-добри и нека вторите и третите в листите ни да се готвят, да не мислят, че участието им е без значение, обърна се към домакините Радан Кънев.

Ние определено сме готови, а Горна Оряховица – един прекрасен среден град, е типичният пример как обществото се променя и е готово да извърви пътя на промяната, отговори на закачката Людмила Илиева – втора в листата за Великотърновска област.

Петата в листата Елена Чамуркова също сподели своето усещане за промяна и освобождаване от страховете. Промяната идва с „Демократична Българи” и с №23 в бюлетината, заявиха кандидатите на коалицията.

В момента завършвам втората си предизборна обиколка и в последната седмица на кампанията ще направя още една. Този път обърнахме много по-голямо внимание на малките и средните градове и това се оказа много добър ход. Видяхме, че вълната, която тръгна в София на 4 април, когато ГЕРБ загуби изборите в столицата, а победител се оказа „Демократична България”, вече е заляла страната. Средната класа, която в последните 12 години, било защото беше приласкавана и лъгана, било защото беше мачкана и заплашвана, подкрепяше ГЕРБ, вече е променила своите нагласи. Част от тази средна класа вече е решила да гласува за „Демократична България”, но друга част още търси своята алтернатива. Затова се обръщам към всички, които работят за нашата кауза – предстоят ни решителни 10 дни, в които трябва да направим всичко възможно да усилим синята вълна. Имаме шанс да повишим значително влиянието на „Демократична България” и дори да удвоим нашия резултат, коментира Радан Кънев пред симпатизанти.

Голямата подкрепа за нас е и заради отговорното ни поведение в краткия 45-ти Парламент, в който ние не си позволихме да правим сметки на дребно. Тази отговорна позиция кара хората да са уверени, че няма да ги подведем. Нашето силно присъствие в следващия Парламент ще е гаранция, че няма да има нужда от още едни извънредни избори. Защото България има нужда от стабилно правителство, работещ Парламент и реформирана правосъдна система. Всички тези гигантски по размера си кражби, които се разкриват в последните месеци, трябва да получат наказание, а това ще стане с независими и работещи Прокуратура и Съд. Българските граждани приключиха с ГЕРБ. Сега ние сме на ход да покажем, че може да предложим  отговорно и честно управление, каза още евродепутатът.


Ключови думи
Демократична България Радан Кънев Людмила Илиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати