Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Свищов

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе в Свищов за 165-годишнината на първото българско читалище

  28.05.2021 13:35
Вицепрезидентът Илияна Йотова бе в Свищов за 165-годишнината на първото българско читалище

На 27 май вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова посети Свищов, където взе участие в отбелязването на две паметни годишнини – 165 години Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и 150 години Драматичен театър към Свищовското читалище. При посещението си в крайдунавския град Йотова бе посрещната от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и общинското ръководство, след което градоначалникът и вицепрезидентът проведоха среща, на която обсъдиха важни въпроси, касаещи развитието на града и живота на жителите в общината.

Кметът запозна Илияна Йотова с приоритетните задачи, касаещи реализирането на Дунавския индустриален технологичен парк, пътната свързаност в региона и възможностите за инвестиции, които биха произлезли от това. Те обсъдиха и други важни въпроси като стандарта на живот, здравеопазването и образованието на територията на Общината.

В края на срещата кметът подари на вицепрезидента Йотова колекция от подбрани книги, свързани с историята и културното наследство на Свищов.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати