Четвъртък, 12 Авг 2021
            
Горна Оряховица Други

„Пчеличките“ от ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица направиха детската си градина още по-пъстра

  12.05.2021 13:32
„Пчеличките“ от ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица направиха детската си градина още по-пъстра

Във връзка с 9 май Ден на Европа и Ден на eTwinning, Националното звено за координация по дейност eTwinning за България, с подкрепата на Програма „Еразъм+“, Програма „Европейски корпус за солидарност“, дейностите Европас – България, Еврогайдънс – България, Евридика – България, Евродеск – България и ECVET, обяви Европейска седмица в България. Седмицата тече в периода 9 – 17 май, като към училища, детски градини и други образователни институции в страната е отправена покана за посвещаване на събитие на Празника на Европа и Деня на eTwinning.

Децата от четвърта възрастова група „Пчеличката Мая“ от ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица се включват в Европейската седмица в България с няколко дейности. На 10 май бе отбелязан  Денят на Европа чрез конферентна връзка с приятелите и партньори по Национален eTwinning проект „Игротека@Чуднотека“, който е действащ за учебната 2020/2021 г. В него се включват 11 детски градини от цялата страна. На срещата децата се видяха, поздравиха и изслушаха заедно Химна на Европа. Изпяха заедно песента, специално създадена за проекта от партньорите. Изложба по случай Деня на Европа зарадва родителите.

„Пчеличките“ помогнаха детска градина „Ален мак“ да стане по-цветно място, като боядисаха стари гуми и засадиха цветя.

Etwinning дейностите продължават с анкети към деца, родители и учители от талисманите на проекта Игротечко и Чуднотечко. Разнообразието на дейностите от Национален eTwinning проект „Игротека@Чуднотека“ допринесоха за разнообразието в дните, прекарани в детската градина, пробуждане на интерес у децата, разучаването на нови игри и посрещането на предизвикателства от децата партньори е вече „детска игра“, споделя старши учителят Петя Керемедчиева.


Ключови думи
ДГ "Ален мак" Пчеличка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати