Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Темида

20 г. затвор и 250 хил. лв. кръвнина за убийството на Мария в Горна Оряховица

  23.04.2021 14:07
20 г. затвор и 250 хил. лв. кръвнина за убийството на Мария в Горна Оряховица

Окръжният съд във Велико Търново призна Николай К. за виновен за убийството на Мария П. Случилото се потресе Горна Оряховица на 10 ноември 2018 г.
Магистратите отсъдиха, че жената е била убита умишлено чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце по тялото, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.
Съдът призна подсъдимия за виновен и в това, че чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце причинил на С. Д. С. средна телесна повреда, изразяваща се в причиняване на закрита черепно-мозъчна травма - нараняване, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота, поради което и на основание чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, във вр. с чл. 36 и чл. 54 от НК му  наложи наказание лишаване от свобода  за срок от 3 години.
На основание чл.23, ал. 1 от НК Съдът определи на Николай М. К. едно общо и най-тежко наказание измежду наложените му, в размер на 20 години лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим.
Николай М. К.  е осъден да заплати на близките на Мария Т. П. общата сума от  250 000 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие на престъплението, както и 7 000 лева на пострадалия С. Д. С., представляващи обезщетение за причинените му неимуществени вреди вследствие на престъплението, ведно със законната лихва от 10.11.2018 г. до окончателното й изплащане. Съдът отхвърлил като недоказана разликата до първоначално предявените от С. Д. С. 15 000 лева.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.


Ключови думи
убийство Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати