Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Мария Радева е тазгодишният носител на наградата на СУ „Георги Измирлиев“

  20.04.2021 15:58
Мария Радева е тазгодишният носител на наградата на СУ „Георги Измирлиев“

Дванадесетокласничката Мария Радева е тазгодишният носител на Специалната награда на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Тя й бе връчена днес от директора Криси Аврамова, във втория ден от седмицата, посветена на патрона на Гимназията.
За наградата бяха подадени много номинации, но по решение на Педагогическия съвет тя бе присъдена на Мария Радева. В решението натежаха отличното представяне на ученичката в национални конкурси и личният пример, който тя дава за популяризирането на училището. И не на последно място – за отличния успех, който Мария има през годините, в които е възпитаник на СУ „Георги Измирлиев“.
Веднага прави впечатление на уверен млад човек, който дефинира ясно целите си и знае как да ги постигне. Осъзнала е силата на интелекта си. Естественото й излъчване хармонира с уникално иносказателен стил на писане. Мария е победител не само в VII Национален литературен конкурс „И децата покоряват светове – покажи, че можеш“ от 2020 г. за разказ в 10 изречения. Конкурсът е организиран Фондация „Шанс за децата и природата на България“. Така бе представена Мария от зам-директора на Гимназията Йорданка Кушева.  
Тук е моето второ семейство. Благодаря за оказаната ми чест, благодаря на учителите, че ни показват пътя към сбъдването на мечтите ни, за дадената частица от себе си на всеки един от нас. Благодаря на учителите ми по български език, които са ми преподавали през годините, дадоха ми ценни уроци и ме направиха това, което съм днес. Благодаря на класната ми ръководителка, която винаги се отзовава. На семейството ми, че вярва повече в мен, отколкото аз вярвам в себе си. Благодаря на приятелите ми за подкрепата, каза Мария Радева.
Заради извънредната обстановка тази година празничната седмица минава в камерен състав. На днешната церемония присъстваха зам.-кметът на Горна Оряховица Григор Минков, общинският съветник Кирил Кирилов, съдействал за осигуряването на финансиране за ремонт на оградата на Гимназията, колеги от партньорски училища, представителни групи от ученици.
Учителите в това училище успяват да съхранят българщината, завещана от Георги Измирлиев. Те дават знания, които учениците да предадат на бъдещите поколения. 162 г. не са малко. През цялото това време училището задава тона на доброто обучение. Децата са огледало на своите учители. Пожелавам здраве, късмет, да бъдете все така отдадени на СУ „Георги Измирлиев“ и да не забравяте, че не се гаси туй, що не гасне, обърна се към децата и техните преподаватели Григор Минков. От името на кмета инж. Добромир Добрев той връчи поздравителен адрес, а от името на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Алманах на историята на българщината.  
Обстановката не позволява да празнуваме така, както би ни се искало. Но и това ще мине. Пожелавам успех на всички, нека заедно запазим голямата Измирлиевска общност, обърна се към гостите Криси Аврамова. Те бяха поздравени с изпълнения на Сияна Савчева и триото Мартина Димитрова, Ива Стефанова и Кристина Койнакова от ДВС „Мамма Миа“, които са възпитаници на СУ „Георги Измирлиев“, и от Полина Димитрова. Бивш възпитаник на училището – Антон Шиков, е създал ода за патрона. Тя проузвача в изпълнение на Петър Патарински.  
След церемонията по връчваенто на наградата имаше още една – откриване на изложба. Лентата прерязаха Криси Аврамова, Григор Минков и преподавателят по изобразително изкуство д-р Димо Иванов. Утре изложбата ще бъде открита и виртуално. Също в дигитална среда ще минат и всички останали прояви, посветени на 162 г. СУ „Георги Измирлиев“.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" награда Мария Радева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати