Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

64 години отбелязва ОУ „Иван Вазов“ с първа по рода си Национална училищна конференция

  19.04.2021 13:08
64 години отбелязва ОУ „Иван Вазов“ с първа по рода си Национална училищна конференция

На 20 април 2021 г. Основно училище „Иван Вазов“  отбелязва 64 години от създаването си. 64 години то е част от историята на Горна Оряховица. 64 години – просветителска традиция! 64 години – отворени врати за четмо и писмо!

Да умееш да учиш и да празнуваш онлайн е новото - старо предизвикателство на ОУ „Иван Вазов“. За втора поредна година училището отбелязва патронния си празник в платформата Майкрософт Тиймс. Учениците, представяйки своите таланти, пеят, рецитират, танцуват, рисуват и свирят на музикални инструменти. 

По инициатива на Основно училище „Иван Вазов“ за първи път тази година ще се проведе Национална училищна конференция „Живописна България през погледа на Иван Вазов“. Целта на тази конференция е изграждане на общност от училища и институции с патрон Иван Вазов и устойчиво взаимодействие и сътрудничество между ученици и учители от цялата страна. Учениците ще имат поле за изява на творческия си потенциал, а учителите ще споделят добри практики от преподавателската си дейност.

Националната училищна конференция ще се проведе в два последователни дни. Форумът се провежда в платформата Майкрософт Тиймс, като официалното откриване е на 20.04.2021 г. от 13.00 часа. В конференцията ще вземат участие училища от Видин, Свиленград, София, Бургас и Варна. През първия ден училищата ще се представят, а на втория ден ще се осъществи среща на литературните клубове към училищата и ще се проведе маратон на четене с Вазови произведения „Препрочитаме Вазов“.

Специални гости на празничните изяви ще са инж. Добромир Добрев – кмет на община Горна Оряховица; Григор Минков - заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ при община Горна Оряховица; д-р Марта Николова – старши експерт по организация на средното образование към РУО на МОН – Велико Търново; Борислава Петрова – директор на Къща музей „Иван Вазов“, гр. Сопот; Светлана Гъркова – главен библиотекар в Общинска библиотека Горна Оряховица.

 


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" празник
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати