Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Крими

Мъж от Поликарище отива на съд заради убийство, скрил трупа на жертвата във външна тоалетна

  15.04.2021 14:22
Мъж от Поликарище отива на съд заради убийство, скрил трупа на жертвата във външна тоалетна

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Е. С. за това, че на неустановена дата през февруари 2015 г., в с. Поликраище, общ. Г.Оряховица, умишлено умъртвил Ц. Х. на 49 години– престъпление по чл. 115 от НК.
Съгласно обвинението, Е.С. живеел в къщата на брат си в с. Поликраище и работел като общ работник. С доходите си купувал предимно алкохол и злоупотребявал с него. Той познавал пострадалата, която живеела на квартира в селото, работела в зеленчукопроизводството и често злоупотребявала с алкохол.
През неустановен от месец февруари 2015 г. ден, вечерта, в дома на Е. С. дошла пострадалата, която била видимо пияна. Докато разговаряли и пиели вино, Ц. Х. започнала да мести вещите на обвиняемия. Подразнен от нейните действия, той я намушкал няколко пъти с нож в тялото. След това жената излязла навън, като в следствие на нанесените ѝ увреждания паднала в коридора и починала.
На сутринта Е. С. видял тялото на пострадалата, разбрал, че е мъртва, и скрил трупа ѝ във външна тоалетна, чиято врата заковал.
Ц. Х.  била обявена за общодържавно издирване.
Обвиняемият продължил да живее в имота до месец юли 2020 г., когато в къщата избухнал пожар. Сградата станала негодна за обитаване и собственикът ѝ продал имота.
На 06.09.2020 г. новите собственици, докато разчиствали  новозакупения имот, намерили тялото на убитата във външната тоалетната и съобщили в полицията.
Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Ключови думи
убийство Поликраище
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати