Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ се включиха в онлайн куиз „Въпрос на равенство 2021“

  11.04.2021 09:01
Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ се включиха в онлайн куиз „Въпрос на равенство 2021“

Преслава Георгиева и Йоана Димитрова бяха част от кампанията на Дружество за ООН в България по случай отбелязването на Международния ден на жените за 2021 г. и повишаване на информираността на обществото по темата за равенството между половете. Ученическият съвет избра двете момичета да представляват училището ни и така учениците показаха гражданска позиция и отношение към един от най-актуалните въпроси на времето, в което живеем.

В рамките на месец март организаторите дадоха старт на поредица куизове, в които се включиха младежи от цялата страна. Възрастта на участниците е от 15 до 29 години. Младите хора, включили се в кампанията на Дружеството, бяха предизвикани с 30 въпроса в три отделни кръга. Участниците показаха своите познания в областите – спорт, музика, кино, политика, икономика и др. Чрез поставените въпроси младите момчета и момичета коментираха запомнящи се постижения на българки в различни сфери от обществения живот; постижения на жени в световен мащаб с най-голям отзвук в обществото ни днес; предизвикателствата, с които жените се сблъскват; какво правим за зачитането правата на жените и къде може да намерим информация за защита правата на нежния пол.

Онлайн куизът се проведе в чрез приложения в Google Play Zoom и Kahoot. Водещ на събитието бе Станислав Кертиков - актьор и екскурзовод.

 


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати