Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Нов зам. кмет поема хуманитарните дейности в Горна Оряховица

  07.04.2021 15:38
Нов зам. кмет поема хуманитарните дейности в Горна Оряховица

Бившият кмет на Долна Оряховица Григор Минков поема ресора „Хуманитарни дейности” в Община Горна Оряховица. Мястото на зам. кмета се освободи, след като Пламен Мадемов реши да се върне в Историческия музей и да се бори за нов мандат като директор на институцията. Конкурсът му е следващата седмица, а комисията по избора ще бъде председателствана от неговия наследник в Общината.

Григор Минков ще стане на 45 години на 4 май, а придоби национална известност на 27 години, когато стана най-младият кмет в България. По онова време Минков още беше студент в трети курс. Той е бакалавър по „Бизнес администрация” от Международното висше бизнес училище в Ботевград и магистър по „Политология, дипломация и национална сигурност” от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. В продължение на 4 мандата, от 2003 до 2019 г., Григор Минков беше кмет на Долна Оряховица. Сам се отказа от номинацията за нов мандат и вместо за кмет реши да се бори за общински съветник на последните местни избори. От 2019 г. е общински съветник, а от 5 април 2021 г. е зам. кмет в Община Горна Оряховица.

Първата ми задача ще бъде да се запозная лично с всички институции и всички хора, които работят в този широкообхватен ресор. Принципът ми е, че винаги трябва да си близо до хората, с които работиш и че трябва много добре да познаваш всеки детайл и най-малката специфика на работата си, коментира Григор Минков след встъпването в длъжност. Той започва поредица от срещи на място с ръководителите на всички училища, детски градини, читалища, пенсионерски клубове и въобще всички, обхванати от ресора „Хуманитарни дейности”. От близо се вижда най-добре каква е реалната картина и какви са най-сериозните проблеми, смята Минков и затова се кани да отиде навсякъде, включително и в селищата на общината.

Сигурен съм, че ще работим много добре и с общинските съветници, особено с тия в комисиите, покриващи нашия ресор. Това са все хора с много опит и доказани професионалисти. Така че ще работим заедно за решаване на проблемите, където ги има, смята Минков.

Новият зам. кмет има и доста идеи за разчупване на културния и празничния календар на Общината, но на този етап всичко зависи от развоя на епидемичната обстановка. Все още не е сигурно дори дали ще има празник на града и празник на суджука. Ситуацията е много динамична, трябва да сме подготвени с няколко варианта. Разчитам, че сме добър екип и ще реагираме при всякакви изменения на обстановката, коментира още Григор Минков, чиято първа публична изява на новата длъжност беше да поздрави здравните работници за техния празник 7 април.


Ключови думи
Григор Минков зам. кмет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати