Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

В Долна Оряховица не си дават прасетата, кметът повежда протест

  01.08.2019 12:52
В Долна Оряховица не си дават прасетата, кметът повежда протест

Няма да допусна да се коли здраво животно в Долна Оряховица. Да идва жандармерия, да идва който ще, аз заставам до хората, които са жертви в случая, категоричен е кметът на втория град в Горнооряховска община Григор Минков.
Нека първо докажат, че има чума в Горнооряховско или Лясковско. Но здрави животни няма да колим. Хората ни разчитат на тези прасета да се прехранват. Всеки ден идва някой да ме пита какво да правим, аз какво да им кажа. Една жена преди малко плака – дала е 500 лева за две 30-килограмови прасенца и зърно. Как да ги заколи, какво ще ги прави? Не търся никакви политически дивиденти, аз повече кмет може да не съм. Това е моята гражданска позиция. Защитавам човещината и правото на моите съграждани, казва още Григор Минков.
Нареждането да се изколят всички домашни животни в 20-километрова зона около големите свинекомплекси засяга цяла Горнооряховска община. Долнооряховчани първи се опълчиха на масовото клане, което трябва да приключи до 5 август. След това започват проверки и глоби.


Ключови думи
Григор Минков
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати