Сряда, 28 Сеп 2022
            
Политика

Долна Оряховица със сигурност ще има нов кмет наесен

  01.08.2019 21:13
Долна Оряховица със сигурност ще има нов кмет наесен

Един от доайените сред кметовете в общината – Григор Минков, няма да се бори за нов мандат, което ще рече, че Долна Оряховица със сигурност ще има нов кмет наесен. След 4 спечелени избора и 16 години в Долнооряховското кметство Минков сам се отказва от битката, казвайки, че всеки човек има таван в развитието си на едно място.
„След толкова години човек се изхабява и нито получава удоволствие от работата си, нито той може да бъде полезен в същата степен. Аз съм достигнал своя таван в Кметството. Смятам, че 4 мандата са предостатъчни, време е да потърся нови предизвикателства за себе си и да дам възможност на някой друг да покаже какво може да направи за Долна Оряховица”, коментира Григор Минков.
„Удовлетворен съм от тези 16 години и от свършеното през тези 4 мандата. Може би защото не гледах на кметуването като работа”, казва още Минков.
Той все още не разкрива какво е новото предизвикателство, което е приел. Всъщност Минков няма и намерение напълно да излиза от политиката. Той би искал да продължи да се занимава с обществена работа, но като общински съветник, така че най-вероятно ще го видим в листите наесен. „Мисля, че мога да бъда полезен с опита си в Общинския съвет, едва след изборите ще мисля с какво да се захвана”, обяснява той плановете си.
Григор Минков беше най-младият кмет в България, когато спечели първите си избори през 1999 г. Тогава беше на 27 години и беше издигнат от коалицията около СДС. След 16 години продължава да е сред най-младите кметове в Горнооряховско, но пък вече с най-много стаж.
След оттеглянето му битката за Долна Оряховица изглежда много интересна. Засега единственият сигурен кандидат е областният лидер на ДСБ Йордан Байчев. Той ще пробва за трети път да овладее кметството в родния си град. На предишните избори малко не му стигна за балотаж, но сега вече има доста повече опит зад гърба си.
ГЕРБ залага на общинския си съветник от Долна Оряховица Йордан Бойчев. Противопоставянето на двама почти пълни адаши е доста рисково в малко населено място, където понякога дори два-три гласа може да са решаващи и всяка грешка може да е фатална.
БСП вадят доста атрактивна кандидатура – много млад, много ентусиазиран, занимава се с фолклор и популярен сред младите хора не само в градчето, но и в цялата област. Младежът засега е само номинация, но вероятно ще получи подкрепата на Общинската конференция и състезанието в Долна Оряховица ще стане още по-интересно.
 


Ключови думи
григор минков
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати