Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Избори 2021

Проф. д-р Любомира Попова: С 43 000 лева ремонтирахме военни паметници в региона

  14.03.2021 17:33
Проф. д-р Любомира Попова: С 43 000 лева ремонтирахме военни паметници в региона

Редица военни паметници във Великотърновска област са ремонтирани, с което отдадохме заслужена почит към загиналите в освободителните войни. Част от тях са реставрирани по повод 100 години от Първата световна война и участието на България в нея. За обновяването на паметниците в областта са вложени 43 000 лева, които бяха осигурени от Министерството на отбраната в мандата на правителството на ГЕРГБ. Това сподели проф. д-р Любомира Попова, досегашен областен управител и кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС от Великотърновски регион.
Проф. Попова обясни, че средствата са били разпределени между всичките 10 общини в региона. Сред реконструираните и извадени от забвение паметници са издигнатият постамент в памет на "33-ти пехотен Свищовски полк" на площад "Велешана" в Свищов и паметникът-пирамида на загиналите в Балканските войни от 1912 - 1913 г. в еленското село Блъсковци. С 5000 лева е направена реставрация на монумента "Майка България" в центъра на Велико Търново.
Жителите на десетки селища са благодарни за родолюбивата инициатива, чиято цел е да съхрани за идните поколения спомена за героите - дали живота си за свободата на България. Радва ме това, че хората от региона тачат славната ни история и като грижовни стопани поддържат паметниците в отлично състояние", казва с удовлетворение проф. Любомира Попова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
проф. Любомира Попова военни паметници
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати