Сряда, 09 Юни 2021
            
Горна Оряховица Други

Ученици на СУ „Георги Измирлиев“ влязоха в ролята на медици

  11.03.2021 13:29
Ученици на СУ „Георги Измирлиев“ влязоха в ролята на медици

Представители на Медицинския университет във Варна гостуваха на СУ „Георги Измирлиев” в поредицата от срещи за кариерното ориентиране на абитуриентите на училището.

Доц. Диана Димитрова, д.пс., директор филиал Велико Търново на медицински университет – Варна и нейните колеги второкурснички от специалност „Акушерка“ се срещанаха с дванадесетокласници – бъдещи лекари, стоматолози, фармацевти, акушерки, медицински сестри, кинезитерапевти, които се включиха в представянето и последвалите демонстрации, в оживената дискусия, чийто двигател беше самата доц. Димитрова.

Учениците получиха от гостите изчерпателна информация за всички специалности на МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна и филиала му във Велико Търново. След това имаха възможността да се научат да държат правилно новородено бебе, както и да влязат в ролята на медици, които вземат кръв от вена (естествено от опитна установка). Освен това дванадесетокласниците демонстрираха отлични познания по въпроси от кандидатстудентския тест, което е отличен атестат за преподавателите им по биология и химия - Диляна Грозева, Галина Кънчева и Галина Иванова.

Доц. Димитрова и доц. д-р Куцаров – ръководител Катедра по здравни грижи във филиал Велико Търново, са вече приятели на СУ „Георги Измирлиев“. Предстоят ни още срещи и обучения с тях и студентите им, защото освен изключителни специалисти в областите си, те са хора с големи сърца, достойни да обучават бъдещи медици, споделиха от СУ „Георги Измирлиев”.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" медицина
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати