Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

С лъвски скок по стъпките на Левски тръгнаха второкласници на Гимназията

  17.02.2021 14:20
С лъвски скок по стъпките на Левски тръгнаха второкласници на Гимназията

Учениците от 2 „в” клас, участници в проектно базирано обучение по „Гражданско образование“, мотивирани и организирани от учителите си Кремена Енчева и Силвия Стойнева посвещават  седмицата от 15 до 19 февруари на почит към Апостола.

След запознаване на учениците с разказа „Лъвски скок“, те с ентусиазъм се включиха в състезание „Лъвски скок“. Победител в оспорваната надпревара при момчетата бе Ивайло Петров, скочил цели 180 см, а при момичетата -  Емили Цанева, скочила 170 см. Всички ученици получиха грамоти за смелото си участие в надпреварата.

В два поредни дни учениците работят по проект „Левски в моя роден град”.  Първият етап от проекта включва  четене на информация по темата кога и как Левски е основал революционен комитет в родния ни град, четене с разбиране, откриване на информацията в текста, обсъждане, представяне, препис. Разделени на екипи, обхванати от състезателна треска, децата показаха, че великият син на България вдъхновява и днес със своето родолюбие.

Основаването на революционния комитет в Горна Оряховица ще бъде пресъздадено чрез драматизация по сценарий на Кремена Енчева. Част от останалите инициативи са поднасяне на цветя и рецитал пред паметника на Апостола, изготвяне на постер по темата на проекта „Левски в моя роден град”, изложба от рисунки, виртуална разходка в родната къща и музей на Апостола.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" Лъвски скок Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати