Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ ще създават анимации, дигитални игри, еко-роботи, супергерои, градини, карта на горите по проект „Trees“ на „Еразъм +“

  09.03.2021 15:54
Ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ ще създават анимации, дигитални игри, еко-роботи, супергерои, градини, карта на горите по проект „Trees“ на „Еразъм +“

Проектът „Trees: To reinforce European Environment Sustainability” по програма „Еразъм+“, КД2 – „Стратегически партньорства“ е поредният проект, чрез който учениците на СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Г. Оряховица са мотивирани и предизвикани да усъвършенстват своите компетентности в областта на ИТ, биология, дизайн, многоезичие и гражданство.

Партньори по проекта са училища от Кипър, Италия, Португалия, Германия и СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица. Проектът е с продължителност 24 месеца, като се предвижда посещение на 20 ученици и 8 учители от СУ „Вичо Грънчаров“ в партниращите държави. Координатор на проекта е Аделина Райкова-Костова, старши учител по английски език.

Разнообразни дейности ще провокират интереса на учениците от СУ „Вичо Грънчаров“. Малка част от предизвикателствата ще бъдат създаването на анимации, дигитални игри, видеа, еко-роботи, супергерои, градини, Европейска карта на горите.

Проектът стартира с конкурс за най-добър дизайн на лого на проекта, в което представители на пет държави предложиха своите варианти за лого. Първо място на конкурса достойно зае логото на СУ „Вичо Грънчаров“, което спечели вота на Германия, Португалия, Италия и Кипър с интересното си графично оформление, символиката на дървото и дълбоките му послания.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров Еразъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати