Петък, 07 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Цветелина Цонева с втори сребърен медал от Държавните по борба

  02.03.2021 13:21
Цветелина Цонева с втори сребърен медал от Държавните по борба

Цветелина Цонева вече е с два сребърни медала от двете Държавни първенства по борба за момичета през 2021 г. Първото си отличие състезателката на „Локомотив” спечели на Държавното лично първенство в Горна Оряховица, а преди ден го дублира и на Държавния лично-отборен шампионат в Бургас.

Близо 140 състезателки участваха в ДЛОШ за момичета и кадетки. „Локомотив” участва с две състезателки – по една в двете възрасти.

В кат. 54 кг при момичетата Цветелина Цонева спечели среброто, като за втори път тази година Ягнур Шен от Разград й препречи пътя към златото. Двете се срещнаха още в първия кръг на първенството в Бургас и състезателката на клуб „Лютфи Ахмедов” спечели срещата със 7:2. Във втория кръг Цветелина победи Ванеса Костадинова от „Бургас” (Бургас), а сред това последва и победа над Александра Маринова от „Черноморец – кл. борба” (Бургас). Така на финала Цонева отново се изправи срещу Ягнур Шен и отново загуби по точки и се задоволи със сребърния медал.

При кадетките Силвия Стоянова стана пета в кат. 49 кг при своя дебют на голямо състезание. Тя започна с победа над Виктория Димова от „черноморец – кл. борба” (Бс), но след това загуби от Михаела Михова от „Михо Дуков” Шивачево. В спора за трето-пето място Силвия загуби от Магдалена Калеева от „Левски”.

Има много какво да се желае от Цветелина, защото това не са нейните възможности. Тя трябва да се отпусне и да е по-свободна и в същото време по-концентрирана на тепиха, за да реализира на състезание това, което прави на тренировки. На 20 април й предстои преборване за място в националния отбор за Европейското първенство в тази възраст. Надяваме се, че ще покаже истинските си възможности и ще го спечели и така ще се върне на шампионския път. От Силвия сме много доволни, защото тя тренира едва от един месец, а вече постигна първата си победа на голямо състезание. Момичето пътува всеки ден от Джулюница, за да тренира, а такава упоритост няма как да не даде резултат, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив Цветелина Цонева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати