Събота, 15 Май 2021
            
Велико Търново Горна Оряховица Избори 2021

Третото място на д-р Анета Маноилова е изненадата в листата на БСП

  14.02.2021 13:17
Третото място на д-р Анета Маноилова е изненадата в листата на БСП

Третото място в листата на д-р Анета Маноилова може да се приеме за голямата изненада в листата на БСП. Гинеколожката е изпреварила всички останали кандидати от Велико Търново, а преди нея е единствено Весела Лечева. Изпадането на сегашния народен представител Валентин Ламбев чак  във втората половина на листата е изненада само за външните хора на БСП. Донякъде това се отнася и до мястото на областния председател Мариана Бояджиева, която е поставена шеста.

Кандидатите на социалистите от всички общини в областта бяха подредени от Областния съвет, предстои листата на бъде утвърдена и от националното ръководство. Областният съвет е бил председателстван от кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров, тъй като председателката му Мариана Бояджиева е с COVID-19. Гости на форума са били кметът на Дряново Трифон Пенчев, какот представител на Изпълнителното бюро на партията и политическият организатор за областта Динко Желев.

Всички номинирани са направили кратко представяне. Отводи са си направили кметът и председателят на ОбС в Павликени Емануил Манолов и Христо Кавалски, както и  Стоян Витанов и Петко Тюфекчиев от Велико Търново.

Областният съвет подрежда листата след първото място, което вече е определено от националното ръководство за Явор Божанков. Четвърто, седмо, единадесето и дванадесето място са отделени за коалиционен партньор или представител на гражданската квота.

След гласуването листата се подрежда така:

1.Явор Божанков – Горна Оряховица

2.Весела Лечева - 148 т.

3.д-р Анета Маноилова – Велико Търново 198 т.

4. Коалиционен партньор или гражданска квота

5.Михаил Михалев – Велико Търново - 206 т.

5.Мариана Бояджиева – Велико Търново - 216 т.

7.Коалиционен партньор или гражданска квота

8.Анелия Димитрова – Свищов - 223

9.Катя Петрова – Стражица - 249

10.Валентин Ламбев - В. Търново - 252

11. Коалиционен партньор или гражданска квота

12. Коалиционен партньор или гражданска квота

13.Николай Петров - В. Търново 283

14.Паулина Петрова – Младежко обединение - 285

15.Емилия Жилиева – Лясковец - 287

16Красин Каракоцев - В. Търново - 293

Делегатите подреждат номинираните кандидати по реда, който искат да ги видят в листата, така че събралите най-малко точки са най-желаните.

След гласуването отвод са си направили Мариана Бояджиева и Анелия Димитрова и те излизат от листата. Така че всички след тях преминават с едно място напред, а листата остава от 14 души. 


Ключови думи
БСП листа Областен съвет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати