Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Нова придобивка имат малките ученици от СУ “Вичо Грънчаров“

  14.02.2021 09:30
Нова придобивка имат малките ученици от СУ “Вичо Грънчаров“

Учениците от начален етап в горнооряховското СУ “Вичо Грънчаров“, включени в групите за целодневна организация на учебния ден, имат съвременна игротека. Обзавеждането е финансирано по спечелен проект на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците“ 2020.
За провеждане на заниманията по интереси и на часовете за организиран отдих и физическа активност бяха закупени разнообразни занимателни и образователни игри и материали. Чрез книгите и енциклопедиите малките ученици имат възможност да се потопят във вълшебния свят на литературата, да достигнат до далечни страни и народи и да обогатят своята култура и знания.
С много занимателни и образователни игри е изпълнено времето на малките ученици след сутрешните учебни часове. Това дава възможност на децата да изградят положителна нагласа към образователния процес в часовете по самоподготовка след обяд.
Специално обзаведената стая за занимания по интереси създава условия за творчески изяви на учениците, а с интерактивните пчелички Bee-Bot, забавлявайки се, правят своите първи стъпки в областта на програмирането.
За добрата физическа активност на децата по проекта бяха закупени топки, федербали, обръчи и въженца .
Така с много игри, въображение и забавления ние творим и мечтаем, мечтаем и успяваме, успяваме и израстваме, каквото е наименованието на проекта, казват от училището.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров игротека
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати