Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Атея Степанович от СУ „Вела Благоева“ спечели конкурса за есе „Свободата да бъдеш“

  12.12.2020 13:44
Атея Степанович от СУ „Вела Благоева“ спечели конкурса за есе „Свободата да бъдеш“ Атея с друга спечелена награда - от областния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език

Атея Степанович, ученичка в 11 клас на СУ „Вела Благоева" във Велико Търново, спечели конкурса ``Свободата да бъдеш``. Резултатите бяха обявени на 10 декември - Световен ден на човешките права, а конкурсът за есе, авторска снимка, комикс, рисунка или компютърна графика бе организиран като част от кампанията „16 световни дни на активност срещу насилието над жени и момичета".
В Русе тази кампания беше подготвена и проведена от три организации, които работят активно за справяне с насилието и подпомагане на пострадалите от него – Сдружение Център Динамика, Зонта Интернешънъл и Сороптимист Интернешънъл, с активната подкрепа и участие на Община Русе, в лицето на зам.-кмета по образование, култура и социална политика Енчо Енчев, Професионален клуб „Социален работник" към Русенския университет с ръководител проф. дн. Сашо Нунев и Студентски театър "Пирон" с художествен ръководител актьорът Венцеслав Петков, както и представители на правителствени и неправителствени организации - Гранична полиция, Мотоклуб – Русе и др.
В конкурса се включиха студенти от Русенския университет „Ангел Кънчев" и ученици от средните училища в цяла България. Комисията определи като най-добро есето на Атея Степанович. „Свободата е избор да бъдеш човек. Всеки, който се държи нечовешки с другите, е роб на собствените си комплекси.", казва Атея в края на своето есе.
На второ място беше поставено есето на студентката от III курс, специалност „Социални дейности" на Русенския университет, Севги Хълми, а трето място зае есето на Давид Димитров, студент III курс, специалност „Компютърни системи и технологии" в същия университет. Журито беше впечатлено и от компютърната рисунка на Александра Александрова,  XII клас в I СУ „Св. Седмочисленици", гр. Търговище.
Наградените есета ще могат да бъдат прочетени чрез линк във Фейсбук страницата на Soroptimist International Club Ruse, в събитието „Да оцветим света в оранжево".  


Ключови думи
СУ Вела Благоева Арея Степанович
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати