Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Виктория Маринова е носителката на наградата „Виктория“ за завършено средно образование в СУ „Вела Благоева“

  21.06.2022 13:24
Виктория Маринова е носителката на наградата „Виктория“ за завършено средно образование в СУ „Вела Благоева“

Виктория Маринова е носителката на четиринадесетата училищна награда „Виктория“ за завършено средно образование в СУ „Вела Благоева“. Виктория завърши със среден успех 5,99 от дипломата за средно образование. В десети клас бе ученичка в Аляска по програмата на САЩ „Yes“. Като единадесетокласничка бе председателка на Ученическия съвет и ученически омбудсман. Освен грамота, роман и сп. „Форбс“, Виктория получи лаптоп от училището, който да ѝ служи за успешното завършване на висше образование.

Грамоти за активното участие в училищния живот или отличен успех получиха Кирил Панев, Атея Степанович и Радина Георгиева.

Гости на тържеството бяха десет ученици и двама учители от българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Цариброд, Република Сърбия. Те гостуват за втора поредна година по Национална програма „Роден език и култура зад граница“ на МОН. Преди церемонията за връчване на дипломите, колегите и учениците от гр. Димитровград (Цариброд) посетиха три от летните групи „Татковина“ и чуха български стихотворния и песни, а по-късно обсъдиха с гимназисти и представители на Ученическия съвет различни инициативи.


Ключови думи
СУ Вела Благоева награда Виктория
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати