Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Елена

С финансова подкрепа на правителството Елена ще има обновен градски площад

  10.12.2020 07:03
С финансова подкрепа на правителството Елена ще има обновен градски площад

С Постановлението на Министерския съвет от сряда правителството отпусна допълнително средства и за община Елена. Финансовата подкрепа е в размер на 627 000 лв. Благодарение на нея централният площад на възрожденския град ще бъде благоустроен и обновен. С отпуснатите пари ще се извърши ремонт и на алейната мрежа до парк „Калето“.
Градският площад с площ от 2900 кв.м, както и многото стъпала с площадки, водещи до парка, са отпреди 40 години. Оттогава не са извършвани никакви ремонтни дейности с цел благоустрояване на увредените пространства. Изградените на градския площад фонтан, скулптури, монумент и стена със скулптури са амортизирани от времето.

Целта на инвестиционния проект на Община Елена е осигуряване на устойчив и динамичен градски център, с подобрени качества на живот и обновена социална среда. Освен ремонтно-възстановителни дейности, ще бъдат почистени всички паметници на площада и около тях ще се поставят нови ограждения от ковано желязо. Фонтанът ще бъде демонтиран изцяло и на негово място ще се изгради нов воден атракцион „сух“ фонтан. Изцяло ще бъдат подменени пейките, кошчетата за отпадъци и осветлението на площада и алейната мрежа към парк „Калето“, като по стълбите и площадките се обособят зони за различни дейности – комуникация, настолни игри, отдих и спорт.


Ключови думи
Елена Калето
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати