Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

Студенти от ВТУ с награди от националния конкурс „България и Китай- древни и уникални цивилизации- 2020“

  05.12.2020 11:23
Студенти от ВТУ с награди от националния конкурс „България и Китай- древни и уникални цивилизации- 2020“

Студенти на Катедра „География“ при Исторически факултет на ВТУ традиционно участват в Националния конкурс на Институт Конфуций – Велико Търново „България и Китай – древни и уникални цивилизации“.

Националният конкурс ежегодно предоставя възможност на всички, които обичат Китай и неговите хора, да изразят своите виждания, отношение и проучвания в различни категории: презентация, компютърна анимация, стихотворение, есе, разказ, реферат, рисунка, плакат и колаж. Всеки участник в конкурса участва само с един материал, а условията на конкурса определят творбите да са изготвени и създаден специално за Х Национален конкурс и да не са участвали в други конкурси.

В юбилейното издание на Х Национален конкурс са участвали 100 участника в различните категории и различните възрастови групи от общо 18 образователни институции от градовете Велико Търново, София, Варна, Шумен, Търговище, Благоевград, Самоков, Хасково, Кюстендил, Исперих, Пазарджик, Сливен и др.

Журито на националния конкурс е съставено от авторитети, уважавани и изявени специалисти – преподаватели във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Общо 15 студенти на Катедра „География” участваха в Х-то издание на националния конкурс в пет категории – реферат, презентация, разказ, есе и стихотворение. Младите географи са от 5 специалности: География, Педагогика на обучението по история и географи, Педагогика на обучението по български език и география, Регионално развитие и геоикономика, Културен туризъм и два факултета на ВТУ – Исторически и Филологически.

Студентите са ръководени от гл. ас. д-р Тамара Драганова и изразиха своите идеи, отношение и лично мнение по темите за пандемията, за древните китайски градове и тяхното културно-исторически наследство, за китайските изобретения и съкровища, за фолклора и пролетните празници в България и Китай.

В категория презентация са класирани:

Първа награда:

Йордан Миновски, специалност „Регионално развитие и геоикономика” за презентацията „Най-великите древни китайски изобретения”;

Десислава Здравкова, специалност „Културен туризъм” за презентацията „Древният китайски град Лидзян”;

Втора награда:

Габриела Стефкова, специалност „Културен туризъм” за презентацията „Древният китайски град Лидзян”;

Трета награда:

Йордан Георгиев, специалност „Регионално развитие и геоикономика” за презентацията „Светлинната феерия на Тръстиковата флейта”;

Нелин Тенева, специалност „Културен туризъм” за презентацията „Град Сиан – културното съкровище на Китай”.

В категория есе са класирани:

Втора награда:

Марина Василева, специалност „Педагогика на обучението по български език и география” за есето „Пандемията на XXI век”;

Трета награда:

Клаудия Проданова, специалност „Педагогика на обучението по български език и география” за есето „Фолклорът – стожера на цивилизациите”.

В категория стихотворение е класиран:

Втора награда:

Халил Келов, специалност „География” за стихотворението „България и Китай – кои сме ние?”

В категория разказ е класирана:

Втора награда:

Християна Христова, специалност „Педагогика на обучението по български език и география” за разказа „По време на КОВИД-19”.

В категория реферат са класирани:

Първа награда:

Нина Жечкова, специалност „Педагогика на обучението по български език и география” за реферат на тема „Традиции през вековете – пролетни празници в България и Китай”;

Трета награда:

Ася Костадинова, специалност „Културен туризъм” за реферат на тема „България и Китай – древни и уникални цивилизации”.

 

 


Ключови думи
награди ВТУ география
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати