Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

ВТУ и Министерството на образованието си партнират по националната програма „Мотивирани учители“

  21.11.2020 14:45
ВТУ и Министерството на образованието си партнират по националната програма „Мотивирани учители“

На 13 ноември 2020 г. между Министерството на образованието и науката и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ беше сключено Споразумение за осигуряване на обучение на специализанти в изпълнение на Националната програма „Мотивирани учители“.
За втора поредна година във Великотърновския университет, и в частност в Центъра за квалификация към Университета, ще се обучават участници по Програмата в специалностите ``Учителска правоспособност`` и ``Ресурсен учител`` – две от водещите образователни програми в Центъра.
През декември 2019 г. по НП „Мотивирани учители“ в Центъра за квалификация бяха записани 34 участници, чието дипломиране предстои през декември, а през тази учебна година по Програмата ще се обучават седемдесет и трима участници, което е двойно увеличение в сравнение с миналата учебна година.
На 20 ноември 2020 г. приключи записването на всички 73 участници по програмата, като най-голяма част от тях ще се обучават за придобиване на допълнителна професионална квалификация учител по математика и учител по английски език – съответно 25 и 19, кандидатите за придобиване на квалификацията ресурсен учител са 12. Останалите новозаписани специализанти ще се обучават за придобиване на учителска правоспособност за учебните предмети информатика и информационни технологии, религия, география, изобразително изкуство, философия, гражданско образование и технологии и предприемачество.
Това е само началото на дълготрайно и ефективно сътрудничество между Министерството на образованието и науката и Великотърновския университет в тази област. То е ползотворно и за двете институции, чиято крайна цел е осигуряване на оптимални условия за формирането на компетентни и вдъхновени педагогически специалисти, от които българската образователна система винаги ще има нужда.


Ключови думи
ВТУ МОН Мотивирани учители
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати