Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Проблемите на устната комуникация обсъждаха на международен форум във ВТУ

  07.11.2020 14:02
Проблемите на устната комуникация обсъждаха на международен форум във ВТУ

Във Великотърновския университет се проведе 12. Международна научна конференция на тема „Проблеми на устната комуникация“.
35 изследователи от страната и от чужбина (Полша, Украйна, Румъния, Русия, Норвегия) се събраха онлайн, за да проведат една от традиционните конференции на Филологическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, организирана от катедра „Съвременен български език“.
Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов, който е и патрон на събитието, поздрави участниците и им пожела здраве и успех. В поздравленията се включиха и проф. д-р Ценка Иванова - декан на Филологическия факултет, както и един от доайените на конференцията проф. д-р Христина Станева.
В 30-годишната история на научния форум първоначалната тематика за българската разговорна реч се разшири и задълбочи, като в обекта се включиха всякакви устни изяви - и в медийното пространство, и в художествената реч, и в обучението по български език.
През следващата година ще бъде издаден поредният 12. том от поредицата "Проблеми на устната комуникация". Благодарение на усилията на Университетското издателство пък стават достъпни предишните томове от поредицата (могат да се видят на следния линк http://journals.uni-vt.bg/poc/bul/).

Сн. ВТУ


Ключови думи
ВТУ устна комуникация Филологически факултет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати